Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Κατά του λιγνιτωρυχείου η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας


Την πλήρη αντίθεσή της στην "επενδυτική" πρόταση εγκατάστασης λιγνιτωρυχείου στην τουριστική περιοχή Φαλάνθη - Χωματερό, καταθέτει η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας. Και καλεί τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου «να θέσουν τέλος στα σχέδια των επίδοξων "επενδυτών"».
Εκφράζοντας τη βούληση και τη θέση των μελών της, η Ενωση Ξενοδόχων παρατηρεί σε ανακοίνωσή της πως «η εμμονή των "επενδυτών" που κατά διαστήματα επανέρχονται για τις σχετικές αδειοδοτήσεις διαταράσσουν το κλίμα ηρεμίας της περιοχής και ανακόπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας».
Και συμπληρώνει: «Ακόμη θα έπρεπε να γνωρίζουν οι "επενδυτές" ότι πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει επένδυση όταν σύσσωμοι οι κάτοικοι δηλώνουν την αντίθεσή τους σ’ αυτήν, και αποτελεί πρόκληση η εμμονή τους. Ακόμη δεν μπορεί να παραβλέπεται ότι: 

1) Η ευρύτερη περιοχή από τη θέση εξόρυξης του λιγνίτη είναι μία αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. 
2)  Στην περιοχή της εξόρυξης βρίσκονται πηγές από τις οποίες υδρεύονται οικισμοί της περιοχής με κίνδυνο καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα. 
3) Η περιοχή αυτή γειτνιάζει με περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί και προστατεύονται από το καθεστώς "Νatura". 
4) Η ενδεχόμενη εγκατάσταση λιγνιτωρυχείου θα νεκρώσει χιλιάδες στρέμματα γόνιμης και παραγωγικής γης με ελιές και σταφίδες. 
Για τη ματαίωση του "επενδυτικού" σχεδίου και εγκατάστασης λιγνιτωρυχείου βρισκόμαστε
αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας και τους κατοίκους της περιοχής».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου