Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Καφαντάρη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Μπούκλη


Τη Δευτέρα 31-1-2012 ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρο Μπούκλη. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και ειδικότερα για το μείζων θέμα της προσπάθειας εξόρυξης λιγνίτη στη Φαλάνθη και στο Χωματερό.
Τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχει κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος καθώς και όλοι οι Τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι για να αποτρέψουν αυτή τη δυσμενή εξέλιξη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, η οποία θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Κορώνης.

Επίσης ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων . που έχει κατατεθεί και για τα κενά τα οποία η ίδια εμπεριέχει. Ζητήθηκε η συμβολή του ώστε στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, να απορριφθεί η συγκεκριμένη Μ.Π.Ε.
Παράλληλα ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία ότι ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κινηθεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, διότι καμία παράταξη του δεν μπορεί να έχει άλλη προσέγγιση, παρά μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία αλλά και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου.
Ο κ. Μπούκλης δήλωσε ότι, η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, αλλά και ευρύτερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, αντιμετωπίζουν το θέμα με σοβαρότητα και ήδη έχουν τοποθετηθεί με τρία δελτία τύπου και με τη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Ε.Ρ.Α. Τρίπολης. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η επίσκεψη που έκανε με τον Αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Βασιλόπουλο στην περιοχή, έδειξε ότι ο χαρακτήρας της περιοχής είναι έντονα τουριστικός με απίστευτης ομορφιάς φυσικά οικοσυστήματα και δεν επιδέχεται ανθρωπογενείς επεμβάσεις τύπου εξόρυξης λιγνίτη, που θα προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
"Η πλήρης ανάλυση της θέσης της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό συμβούλιο γιατί προσπαθούμε με σοβαρότητα να τιμήσουμε τους θεσμούς" συμπλήρωσε ο κ. Μπούκλης.

4 σχόλια:

  1. Aπ ότι βλέπω Κώστα δημοσιέυεις και πληροφορίες τις οποίες συλλέγεις με δική σου πρωτοβουλία.Μπράβο και πολύ καλά κάνεις.Αυτό το λέω γιατί σε πιο παλαιό σχόλιο σου έλεγες πως κάνεις αναδημοσιεύσεις μόνον εκτός ανα δεν είχα διαβάσει σωστά οπότε σου ζητάω συγνώμη.Στα πλαίσια λοιπόν των πληροφοριών και των δημοσιευσεών σου μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις τι σηνέβη με την υπόθεση κιόσκι Κοντογόνη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο?Κατά πληροφορίες έμαθα ότι έγινε χαμός.Α! και κάτι ακόμα.Είδα αναρτημένο σε ιστοσελίδα- στο διάυγεια αν δεν απατώμαι- την ψήφιση του κανονισμού του δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους.Εκεί αναφέρεται ρητά για την απαγόρευση των κατασκευών που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών.Πως λοιπόν ο δήμος δεν τον υποχρέωσε στη άμμεση κατεδάφιση της κατασκευής?Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι ο κόσμος μιλάει για διαπλοκή στο θέμα από συγκεκριμένους αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ,ΑΣ ΑΠΟΘΑΝΘΕΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΙΣΙ ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝ.ΚΡΙΣΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΟΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, ΤΟ ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς TSE-TSE μας κάνεις πλάκα.Ξεχνας ότι η πολεοδομία είναι πια υπηρεσία του Δήμου?Συμφωνώ μαζί σου ότιοι επαγγελματίες θα πρέπει να αναθεωρήσουν ορισμένα πράγματα μέσα στην οικονομική κρίση που περνάμε.Ομως σε καμμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως άλλοθι στην κάθε αυθαιρεσία του οποιουδήποτε επαγγελματία.Εμένα αυτό που με τσαντίζει είναι ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εξέλεξε ο λαός να μας διοικήσουν για μια περίπου τετραετία αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων για να μην πω καμμιά βαριά κουβέντα.Ομως με περίσσια θράσους δημόσια και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο προ καιρού παρέδιδαν λεκτικά μαθήματα ήθους δικαιοσύνης και μπλα-μπλα....Π Α Π Α Ρ Ι Ε Σ.Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΊΜΙΑ ,ΠΡΈΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Νεστωρ κι εμενα αυτο με εκνευριζει. Η αδυναμια και η αχρηστια εν τελει και οπως αποδυκνυεται αυτων που μας κατσικωσανε στην κεφαλή οι συνδημοτες μας.Και δεν ειναι απλως κατωτεροι των περιστασεων μα κατωτατοι...
    Αναμενω να δω με ενδιαφερον να διεκδικησουν κατι ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ...που δεν εχω δει ακομα.
    Τρεξτε οσο ακομα προλαβαινεται γιατι σε λιγο το ποταμι δεν θα εχει γυρισμο.Θα μας εχει πνιξει ολους...
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή