Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΡ. ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πολλές και σοβαρές ελλείψεις του Λιμενικού στη Ν. Πελοπόννησο

.....• Λιμεναρχείο Πύλου:
Βρίσκεται σε μια περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος, κοντά στην Costa Navarino, με σημαντικό ρόλο ευρύτερα στην περιοχή. Ωστόσο, στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο, λόγω τόσο στενότητας χώρου όσο και κακής διαρρύθμισης. Δε διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, έχει μόνο μία τουαλέτα και δεν έχει κρατητήρια. Η Ενωση προτείνει μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν χώροι που τώρα χρησιμοποιεί το Τελωνείο και πρόκειται να εκκενωθούν,
στο ίδιο κτήριο. Μια δεύτερη πρόταση είναι η διαμόρφωση ενός λυόμενου κτηρίου στη χερσαία ζώνη, ικανού να καλύπτει τις ανάγκες του Λιμεναρχείου.
Σημαντική είναι η έλλειψη αξιωματικών - υπαξιωματικών και στην εν λόγω υπηρεσία, καθώς έχουν απομείνει μόνο 3.
Οσον αφορά το σκάφος της Πύλου, είναι μεν πετρελαιοκίνητο και προμηθεύεται τις ποσότητες καυσίμων που χρειάζεται από την 120 ΠΕΑ, όμως  λόγω  της απόστασης που πρέπει να διανύσει για τον ανεφοδιασμό του στην Καλαμάτα... καταναλώνει στη διαδρομή το 1/4 των καυσίμων που προμηθεύεται! Αν όπως λέει ο κ. Καμβύσης ο προμηθευτής στην Πύλο δεν είχε καταγγείλει τη σύμβαση με το Αρχηγείο Λ.Σ., επειδή δεν έχει πληρωθεί, τότε ίσως να
ήταν δυνατή η προμήθεια πετρελαίου τοπικά, από την ελεύθερη αγορά.


Λιμενικός Σταθμός Κορώνης: 
Πρόσφατα μεταστεγάστηκε σε κτήριο που παραχώρησε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου. Αυτό που χρειάζεται είναι να αντικατασταθεί το τζιπ της υπηρεσίας, το οποίο είναι ήδη 10ετίας.
.................

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/01/2012


1 σχόλιο:

  1. Το λιμεναρχείο στην Πύλο έχει περίπου 30
    ατομα προσωπικό.Αυτοί για να χωρέσουν σε κτήριο πρέπει να ενοικιάσεις πολυκατοικία.Και στην ουσία σιγά την αστυνόμευση που κάνουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.Η μέρα να περνάει και πάει λέγοντας.Και άλλους τόσους προσωπικό να φέρεις αυτοί θα μιλάνε για ελλείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή