Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ "Η ελαιοκαλλιέργεια θα περάσει σε επαγγελματίες αγρότες"








«Συνεχής προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα, σωστή οργάνωση στην προβολή και προώθηση του προϊόντος».



«Ο διεθνής ανταγωνισμός, το χαμηλό κόστος καλλιέργειας σε Ισπανία και Βόρεια Αφρική και η έλλειψη μακρόχρονης στρατηγικής για την προώθηση του προϊόντος, που να στηρίζεται στα πλεονεκτήματά του έναντι του ανταγωνισμού που είναι τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά».




«Βλέπω ότι η ελαιοκαλλιέργεια θα περάσει σε επαγγελματίες αγρότες που θα μπορούν να ρίξουν το κόστος καλλιέργειας και ταυτόχρονα θα ενοικιάζουν μεγάλο αριθμό ελαιοτεμαχίων σε λογικές τιμές, ώστε να μεγαλώσουν την παραγωγή τους»






«Μπορεί να βοηθήσει στην άνοδο της τιμής του ελαιόλαδου αρκεί να δημιουργήσουμε το δικό μας μύθο και να γίνει σωστή διαχείριση και περιφρούρηση από τις απομιμήσεις».






«Ακόμη και ένα μικρό ελαιοτριβείο μπορεί να είναι βιώσιμο, άμα προβάλλει τα πλεονεκτήματά του και κάνει σωστή διαχείριση».







«Σταθερό και φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που δεν υπάρχει. Συνεχώς αλλάζουν οι νομοθεσίες, συνεχώς αλλάζει το επιχειρηματικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να είναι ο κλάδος συνεχώς στον αέρα».








«Είναι προαπαιτούμενο για τη σωστή λειτουργία ενός ελαιοτριβείου η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων».









«Με τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών»








«Θεωρώ ότι το νομικό καθεστώς που θα διέπει τους συνεταιρισμούς θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που διέπει και τους ιδιώτες με τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις. Μόνο τότε θα λειτουργήσουν σωστά».








«Θα πρέπει όλη η οικογένεια της ελαιοπαραγωγής να στηρίζει το προϊόν. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες από όλες τις πλευρές, ώστε η προσφορά του προϊόντος να γίνεται σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές».









«Θεωρώ πως πρέπει να συνεχιστούν με στόχευση περισσότερο την προβολή και προώθηση του προϊόντος με ουσιαστικό τρόπο».








«Στη φυσική της ομορφιά, στην ήπια τουριστική ανάπτυξη, στους σωστούς επαγγελματίες και στους φιλόξενους κατοίκους που αγκαλιάζουν με αγάπη τον επισκέπτη».









«Νομίζω ότι είναι ευλογημένος τόπος που εάν δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, θα έχει μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό, αλλά και καλύτερες μέρες στα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα, όπου μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο πάντρεμα με τον τουρισμό».








«Να διασφαλίζει συνεχώς τα συμφέροντα του δήμου, να δημιουργηθούν υποδομές στο δήμο που να προασπίζουν τον τουριστικό και γεωργικό χαρακτήρα του και ταυτόχρονα αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής».








«Πηγαίνω Καλαμάτα από Μεθώνη - Πύλο και γυρίζω από Πεταλίδι - Κορώνη, είναι σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα. Είναι το ίδιο χάλια και επικίνδυνοι και οι δύο δρόμοι».








«Γιατί θεωρώ ότι είναι ευλογημένος τόπος. Μου αρέσει η φύση και θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που μένω σε ένα μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, μια περιοχή υψίστου φυσικού κάλλους».







«Καθολική αντίδραση. Είναι απαράδεκτο να δημιουργηθεί τέτοια επένδυση σε περιοχή που έχει τουριστικό χαρακτήρα».








«Αυτό το θέμα θέλει μεγάλη συζήτηση. Αισθητικά νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε μια περιοχή υψίστου φυσικού κάλλους».








«Θα έλεγα σε όσους αγαπούν την φύση ότι αξίζει να το παλέψεις. Τα χρήματα είναι λίγα, αλλά η ποιότητα ζωής σαφώς καλύτερη από την πόλη».








«Η χώρα είναι πλούσια, αλλά δεν είχε σωστή διοίκηση. Πιστεύω ότι ακόμη και το χειρότερο σενάριο να γίνει, εμείς θα βρούμε το κουράγιο να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο»



Ο Αντώνης Κορακάκης γεννήθηκε το 1960 στη Λαχανάδα. Δημοτικό πήγε σε Λαχανάδα-Φοινικούντα, γυμνάσιο στην Πύλο και λύκειο στην Κορώνη. Σπούδασε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Το 1983 αποφάσισε συνειδητά να ζήσει στη Φοινικούντα, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση στο ελαιοτριβείο -4η γενιά ελαιοτριβέας- και ξενοδόχος 2ης γενιάς. Εχει μια φιλοσοφία που τον χαρακτηρίζει με επίκεντρο τονπολιτισμό και τον άνθρωπο και όχι την ύλη και η λογική να κερδίζει το συναίσθημα. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Από το 2005 είναι πρόεδρος στον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ελαιοτριβέων.

















2 σχόλια:

  1. Για την κατάντια του ελαιολάδου και ορισμένων καλλιεργητών μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρετε και οι ελαιοτριβείς κύριε πρόεδρε.Οταν με τους τρόπους που πολύ καλά γνωρίζετε στέλνατε την επιδότηση σε χέρια που ποτέ δεν είχαν ματώσει,ποτέ δεν είχαν κοπιάσει και ακόμα περισσότερο σε ανθρώπους που αγνοούσαν ακόμη και που βρίσκονταν τα κτηματα τους.Τώρα λοιπόν είναι αργά για υποδείξεις,παρότι αναφέρετε τα πράγματα με το ονομά τους.Το πουλάκιπέταξε. ΥΣ
    Καμμία από τις παραπαάνω τοποθετήσεις μου δεν αφορούν εσας σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SYMFONO ME TON NESTORA

    NA AFISOUN TA KROKODEILIA DAKRYA

    AYTES OI ANISOTHTES POU DHMIOURHSAN YPARXOUN AKOMA ME APOTELESMA YGIEIS AGROTES NA YFISTATAI ENAN ANHTHIKO ANTAGONISMO.

    EPIPLEON O SYLLOGOS ELEOTRVEON DEN DIAKRINETAI GIA TIS PERIVATOLOGIKES TOU EYSTHSIES

    ΑπάντησηΔιαγραφή