Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος για λόγους που πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας



1. Η εν λόγω σχολή λειτουργούσε αποδοτικά και αποτελεσματικά επί σειρά ετών στελεχωμένη με πλήρες επιστημονικό προσωπικό και εξοπλισμό με επιστημονικά όργανα υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις πραγματοποιώντας σοβαρό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής και του Γεωργικού τομέα. 
2. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης {Νοέμβριος 2011} εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος Φυσικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας από 
επιτροπή επιστημόνων της αλλοδαπής είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά έως εξαιρετικά. Δεν είναι σύμφωνο με την κοινή λογική μια σχολή που παρέχει αντικειμενικά άρτια εκπαίδευση και υψηλή έρευνα σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή που είναι η Μεσσηνία που το σύνολο 
του πληθυσμού δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή να θέλει η Πολιτεία να το κλείσει. 
3. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης η στροφή των ανέργων και πτωχών πολιτών της περιφέρειας στο πρωτογενή γεωργικό τομέα θα αποτελέσει τρόπο επιβίωσης και ανακούφισης από την μιζέρια και την πείνα που δυστυχώς κάνει την εμφάνισή της και απειλεί σοβαρά την Ελληνική Ύπαιθρο. 
4. Το ΑΤΕΙ Καλαμάτας και ειδικότερα η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας είναι η μοναδική Γεωπονική Σχολή σε όλη την Πελοπόννησο και η συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής ουσιώδης. 
5. Η ευρύτερη γεωγραφικά Πελοπόννησος και ειδικότερα η Αιρετή Αυτοδιοικητική Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια περιοχή που η οικονομία του πρωτογενούς τομέα βασίζεται κατεξοχήν στη γεωργική παραγωγή και την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων. Επομένως μόνο όφελος μπορεί να αποκομίσει από τη λειτουργία στο χώρο της μιας σχολής 
Τεχνολογίας Γεωπονίας. 


10 σχόλια:

  1. Κι εγω υπερ ειμαι να συνεχιστει παρ ολο που είναι σχολή χαμηλής ζήτησης μα και χωρις επαγγελματικες προοπτικες για τους σπουδαστες της.
    Αλλωστε οτι κλεινει ειναι κακο για ενα τοπο μα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω είναι τι δουλεια εχει ο Δημος Πυλου Νεστορος να βγαζει ψηφισματα για κατι που δεν ειναι καν στο Δημο του????
    Μας τα χει πρηξει ο Καφανταρης τον τελευταιο καιρο με Ψηφισμα για το ενα και Ανακοινωσεις για το αλλο..μηπως πρεπει καπως να κρατιεται στη δημοσιότητα αναρωτιεμαι?
    Ας βγαλει κι μια Ανακοινωση για τα δικαιωματα της Αρκουδας στη Φλωρινα στο τελος.
    ΕΡΓΑ θελουμε οχι ψηφισματα και ανακοινωσεις..
    -Δ Η Μ Ο Τ Η Σ Μ Ε Σ Σ Η Ν Ι Α Σ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημότη Μεσσηνίας συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Ομως να ξέρεις ότι όσο συνεχίζεται η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής όλο και θα πληθαίνουν τέτοιες αναρτήσεις. Αλλά για να τους φτιάξουμε το προφίλ ας βάλουμε και αυτό και το άλλο και ότι αλλο.Τις πατατιές όμως δεν τις αναφέρουμε.Τυχαίο?Δεν νομίζω.Εκτός αν προορίζεται για ο δήμαρχος για βουλευτικό αξίωμα οπότε πολύ σωστά πράττει.Θα τρελαθούμε τελείως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζοντας θα ήθελα να εκθέσω δημόσια την εξης απορία μου.Πριν τις γιορτές υπήρξε μια αψυμαχία μέσω των στηλών για το αν ο δήμαρχος προμήθευσε άπορες οικογένεις με 250 γαλοπούλες κατά τον Κώστα η 250 μερίδες κατά δηλώσεις του δήμαρχου.Στις αναρτημένες αποφάσεις του δημάρχου τα παραπάνω έχουν γίνει 1.100 περίπου κοτόπουλα.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπερασματά του.
    Ερώτηση.Ποιος λέει αλήθεια? Το δημοσίευμα,ο δήμαρχος ή η απόφαση του δημάρχου που είναι ανρτημένη και στο διαδύκτιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέστωρ 2012, θα ήθελα τη βοήθειά σου για το που είδες αναρτημένα τα 1100 κοτόπουλα.
    Έδωσα την είδηση όπως μου την είχαν μεταφέρει οι Δημοτικοί Άρχοντες. Μου ανέφεραν για βοήθεια σε 250 οικογένειες και όχι σε 1100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανέφερες εσύ 250 γαλοπούλες ο δήμαρχος δημόσια μίλησε για 250 μερίδες και σου έχω διορθώσει τα 1100 κοτόπουλοα ότι είναι 1100κιλά κατόπουλα.Τ α κοτόπουλοα είναι αναρτημένα στο www.dimos pyloy-nestoros.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρ' όλο που δεν βρήκα το δημοσίευμα θα σου πω ότι 250 μερίδες - που λες ότι έκανε λόγο ο Δήμαρχος - κάνουν 1100 κιλά (250Χ4,4=1100) . Θες μικρές γαλοπούλες, θες μεγάλα κοτόπουλα πάντως δόθηκαν. Μπορεί να ήταν λάθος του ανθρώπου που με πληροφόρησε. Μπορεί να ήταν κοτόπουλα αντί γαλοπούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aν νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε χαζούς η έστω ότι είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους πλανάσαι οικτρά κύριε Κώστα και θα στο αποδείξω οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέστωρ 2012, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Απλά μαθηματικά παρέθεσα. Ούτε σε χαζούς απευθύνομαι αλλά ούτε και τον έξυπνο κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή επιμένεις ότι 250 μερίδες κοτόπουλο μας κάνουν 1100 κιλά.Εκτός αν είναι γόνοι στρουθοκαμήλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή