Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΠΥΛΟΥ Τίμησε το Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας


Τον Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας για την εκατονταετή προσφορά του τίμησε ο Σύλλογος Κυριών Πύλου που συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας.
Οπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών της Πύλου Νίκη Κωνσταντακοπούλου, πριν από 30 χρόνια μια δραστήρια ομάδα γυναικών της Πύλου εμπνευσμένη από το έργο του Συλλόγου Κυριών Καλαμάτας συμβουλεύτηκε την τότε πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο που με μεγάλη προθυμία τις καθοδήγησε. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη βράβευση του Συλλόγου της Καλαμάτας από την Ακαδημία Αθηνών αλλά και στο μήνυμα της κοινής συνάντησης των δύο συλλόγων, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή μας συνάντηση φέρνει ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης, αντιστάσεως και αισιοδοξίας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε με τη δική μας ανοχή και συνενοχή. Η πατρίδα μας στην ιστορική της πορεία έχει διέλθει από πιο δύσκολες καταστάσεις, κατόρθωσε όμως να επιζήσει διότι κρατήθηκε ακέραιη και ολόρθη στηριζόμενη στον αστείρευτο πνευματικό πλούτο της.

Ετσι και εμείς σήμερα θα επιζήσουμε αν στρέψουμε το πνεύμα μας στις ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, αν βιώσουμε την πίστη στο Θεό, τη λιτότητα, την εργατικότητα, την αγάπη, την αλληλοβοήθεια, την αντίσταση στις ξένες επιρροές και τον ξένο τρόπο ζωής. Με χαμόγελο, ελπίδα και αισιοδοξία ας διαβούμε το 2012».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών της Καλαμάτας Ζανή Ασημακοπούλου και αφού ευχαρίστησε για την τιμή που έκανε ο Σύλλογος Κυριών Πύλου προς το Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας έδωσε το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, ο οποίος μαζί με τον πατέρα Νικόλαο του ναού Κοιμήσεως της  Θεοτόκου Πύλου ευλόγησε την πίτα του συλλόγου, τονίζοντας:

«Η ευγνωμοσύνη είναι θεάρεστη αρετή, και σας τιμά σήμερα κυρίες μου από το Σύλλογο Κυριών Πύλου που τιμάτε το Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας που απ‘ αυτόν, όπως μας είπε η πρόεδρος, παραδειγματιστήκατε και δημιουργήσατε το σύλλογό σας. Ενα σύλλογο που είχα τη χαρά και την τιμή να συνοδεύσω στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μαζί με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρη μετά από πρόσκληση των Μεσσηνίων για τις θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Η προσωπική μου διαπίστωση ήταν ότι επιτελείτε ένα σοβαρό φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και πνευματικό έργο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, αλλά πάνω απ‘ όλα γαλουχείτε νεανικές ψυχές με τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις έχοντας σπουδαίο χορευτικό συγκρότημα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παν. Πετρόπουλος -επισημαίνοντας τη στήριξη του δήμου προς το σύλλογο-, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Νερατζόγλου και μέλη
του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάλοβας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/02/2012

8 σχόλια:

  1. Καλα ετσι...εσεις εκει κατω φαινεται λες κ ζουτε σε αλλη Ελλαδα.
    Οι κυριες τιμησαν τις κυριες?
    Σπουδαια νεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ πάει γάντι η ρήση,εδώ ο κόσμος χάνεται και τα ...... κτενίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε παιδιά χάσαμε και το Νέστορα 2012.Επαψε να έχει απόψεις......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ ΣΕ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προτεινω απο το βημα αυτο να εστιασουμε τα σημεια εκεινα της πυλου
    που εχουν προβλημα κυκλοφοριας και οχι μονο οπως, το ΜΑΝΙΑΤΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟ ΡΕΜΑ,και το σπουδαιοτερο δεν εχει γινει ΤΙΠΟΤΑ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜ.ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΠΩς ΔΙΑΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ.

    εκτος εαν οι πολιτες ειναι ικανοποιμενοι απο το αποτελεσμα ,οποτε παω πασο.
    Η παλι τα ψηφακια ειναι αυτα που καθοριζουν την κατασταση.
    ΝΤΡΟΠΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεόκοπε ενημερώσου πρώτα και μετά βγες να σχολιάσεις.Σε πληροφορώ πως υπάρχει ώριμη μελέτη για το μανιατοπάζαρο και όχι μόνο, μελέτη που άφησε προίκα η προηγούμενη στην νυν δημοτική αρχή.Αυτό στο λέω για να ξέρεις που θα απευθυνθείς για τα παραπονά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε οχι μονο ειμαι ενημερος αλλα εχω και την μακετα του παν.πατρων.
    απλα διαπιστωνω οτι δεν κουνιεται φυλλο .
    καληνυκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρα λοιπόν φάσκεις και αντιφάσκεις.Αφού έχεις την μακέτα δεν ξέρεις επί της δημαρχίας ποίου έγινε η μελέτη?Βρες λοιπόν κάτι άλλο για την προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί επί του προκειμένου αστόχησες.Ονειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή