Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο λιγνίτης κυριάρχησε στην πίτα του Μανιατάκειου


Το ζήτημα του λιγνίτη στην περιοχή του Χωματερού και της Φαλάνθης απασχόλησε τους παρευρισκόμενους στην κοπή της πίτας του Μανιατάκειου Ιδρύματος, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Αθηναϊκή Λέσχη. Εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, παρευρέθηκαν προσωπικότητες από τους χώρους της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της ενέργειας, τους οποίους ο πρόεδρος του Ιδρύματος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο τ. πρόεδρος της Βουλής και επίτιμος δημότης Κορώνης Δημήτρης Σιούφας, οι τ. διοικητές της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος και Ραφαήλ Μωυσής, ο τ. πρόεδρος του ΙΓΜΕ και καθηγητής Μεταλλευτικής Χαράλαμπος Τσουτρέλης, ο τ. διοικητής του ΙΚΑ και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γιώργος Μέργος, ο καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης Ιωσήφ Χασσίδ και άλλοι.


Ο πρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης (που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) μίλησαν για τις δραστηριότητες του ιδρύματος. Αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα μείζονος σημασίας που έχει προκύψει στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης, στο Δήμο Πύλου Νέστορος και την ευρύτερη Μεσσηνία, το οποίο αφορά τη δημιουργία λιγνιτικών πεδίων και την εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης και τη μεταφορά του στην Μεγαλόπολη.
Σημαντική και επίκαιρη ήταν η εισήγηση του καθηγητή Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γρηγόριου-Ευάγγελου Καλαβρού, ο οποίος ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Από το δεσποτικό κράτος στο κράτος δικαίου». Στο πλαίσιό της εξήγησε μεταξύ άλλων πώς έχει προκύψει η γνωστή σε όλους μας έκφραση «μπάρμπας στην Κορώνη».
Με την ευχή για μια καλή και δημιουργική χρονιά έκοψε την πίτα μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατάκειου Ιδρύματος. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη συνεργασία του ιδρύματος με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας - και συγκεκριμένα στο Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της μητρόπολης.
Τέλος, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος ανέφερε ότι σε εποχές οικονομικής ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε, τα κοινωφελή ιδρύματα μπορούν να γίνουν μοχλοί πολύπλευρης ανάπτυξης, δεδομένης της μεγάλης περιουσίας που διαθέτουν. Αυτό που χρειάζεται πρωτίστως, τόνισε, είναι να εκσυγχρονιστεί ο απαρχαιωμένος νόμος που τα διέπει, μέσω ενός νέου θεσμικού καθεστώτος που θα ξεπερνά τη γραφειοκρατία, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/02/2012

3 σχόλια:

  1. ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kala χαλάρωσε λιγάκι,γιατί έρχεται μπροστά μας ο χάρος μην ζοριζεσαι ,απλά δείξει αυτοσυγκράτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΗ ΧΑΘΗΚΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή