Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΕ ΦΥΓΟΔΙΚΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗ ΜΕ ΦΥΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ 20 χρόνια για 232 χασισόδεντρα


Σε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Γαργαλιανιώτης κατηγορούμενος για την καλλιέργεια χασισοφυτείας με 232 δέντρα, καθώς και για κατοχή 115 γραμμαρίων χασίς και 26 δισκίων Στεντόν. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη χασισοφυτεία στις αρχές Ιουλίου του 2006, στην περιοχή Βαθιά Λάκα στους Αμπελόκηπους Μεσσηνίας. Οπως κατέθεσε ο διοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας, εκείνη τη χρονιά υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Αγνωστος τους έδωσε την πληροφορία ότι στη συγκεκριμένη περιοχή κάποιοι καλλιεργούν μεγάλη φυτεία χασίς. Η αναζήτησή της ήταν επιτυχής και οι αστυνομικοί βρήκαν δύο άτομα μέσα στη φυτεία, η οποία είχε δέντρα ύψους από 0,50 έως 1,80 μέτρα.
Ο κατηγορούμενος έτρεξε και ξέφυγε, αλλά έπιασαν το συνεργό του ο οποίος φάνηκε συνεργάσιμος. Εδωσε αμέσως το όνομα του καλλιεργητή ο οποίος διέφυγε. Μάλιστα άρχισε να φωνάζει «Λάκη, έλα, έλα, τα παιδιά είναι καλά - μαζί ήρθαμε, μαζί θα φύγουμε», όπως ανέφερε ο αστυνομικός. Εκτός από τη μαρτυρία του συνεργού, βρέθηκαν και αποτυπώματα του κατηγορούμενου πάνω σε αντικείμενα μέσα στο αντίσκηνο στο οποίο έμεναν οι δύο καλλιεργητές, δίπλα στη φυτεία.
Στο ίδιο αντίσκηνο βρέθηκαν και τα 115 γραμμάρια χασίς, τα οποία σύμφωνα με τον αστυνομικό προέρχονταν από τη φυτεία. Οι ξεροί κορμοί στο χώρο της καλλιέργειας υποδείκνυαν -σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό- ότι είχε ξαναγίνει καλλιέργεια εκεί. Τα χάπια τα βρήκαν οι αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/05/2012

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

    ΑΜΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ
    ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή