Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στο Μανιάκι


Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στο Μανιάκι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το πρωί, όπου τιμήθηκαν ο ηρωικός Παπαφλέσσας και οι συμπολεμιστές του που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας. 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην θέση Ταμπούρια όπου δεσπόζει το ψηλό μνημείο που έχει στηθεί για να θυμίζει σε όλους τον τόπο θυσίας αυτών των ηρώων. Μπροστά από την προτομή του Παπαφλέσσα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαχούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα αυτού του αγώνα, ενώ ο δήμαρχος Πύλου -  Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο ανάπλασης του χώρου, με την κατασκευή όλου του δρόμου που οδηγεί μέχρι το μνημείο.
Μάλιστα μίλησε για συνέχεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ευχαριστώντας τον Τάσο Τσορώνη που σαν δήμαρχος Νέστορος ξεκίνησε αυτό το έργο για να έρθει η σημερινή δημοτική αρχή να το κάνει πραγματικότητα.
Στην συνέχεια, δίπλα στο Ναό της Αναπαύσεως στο Μανιάκι, όπου βρίσκεται  ο ανδριάντας του Παπαφλέσσα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο εκ μέρους της κυβέρνησης, τον σμήναρχο Λαμπράκη Δημητρίου εκ μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, τον δήμαρχο Πύλου -Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τον δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο της ΤΚ Μανιακίου Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο, τον ιερέα Ευστάθιο Δικαίο εκ μέρους της οικογένειας Δικαίου, τον Παναγιώτη Φλέσσα εκ μέρους της οικογένειας Φλέσσα, τον Ιωάννη Βολονάκη εκ μέρους του Συλλόγου Μανιακαίων Αθήνας και τον Ιωάννη Παπαδημητρόπουλο εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός Μάριος Αθανασόπουλος ο οποίος επικεντρώθηκε στην προσφορά των κληρικών στον αγώνα. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τις μαθήτριες Αικατερίνη Τσόπελα και Ζωή Τσορώνη από το Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου, τους μαθητές Ιωάννη Αράχωβα, Νικόλαο Χρονά, Αθανασία Κανναβού, Κωνσταντίνα - Αναστασία Μιχαλοπούλου, Ελευθερία Πετροπούλου από τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου.

Κ.Μπ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/05/2012


2 σχόλια:

  1. ''ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ''.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ! ΔΕΝ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ!!!ΕΛΕΟΣ.ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΘΚΟΣ.

    ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή