Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εξελίσσεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


Στην τρίτη εβδομάδα βρίσκεται το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.
«Η χρονιά είναι δύσκολη, επικίνδυνη, λόγω των πολλών βροχών. Ξεκινήσαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα», παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Αλεξανδρόπουλος και ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο Μιχάλης Κομματάς, στέλεχος της Αναπτυξιακής - υπεύθυνος του προγράμματος, μας ενημέρωσε ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 30 Απριλίου και η καταπολέμηση ξεκίνησε στις 2 Μαΐου. 
Αυτή, όμως, είναι η 3η εβδομάδα υλοποίησης του προγράμματος, καθώς αρχικά η καταπολέμηση ξεκίνησε από περιαστικές περιοχές του νομού με μεγάλο πρόβλημα, όπως είναι η Γιάλοβα και ο κάμπος Καλαμάτας - Μεσσήνης.

Καθημερινά καταπολεμούν τα κουνούπια 6 συνεργεία. Το πρόγραμμα που ακολουθεί κυκλική πορεία ανά δύο εβδομάδες, θα υλοποιείται κανονικά έως το Νοέμβριο. «Αν παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, έξαρση στους πληθυσμούς των κουνουπιών θα γίνονται ψεκασμοί έκτακτα, τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα», μας πληροφόρησε ο κ. Κομματάς, αλλά παρατήρησε ότι μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί κάποιος έκτακτος ψεκασμός. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στις αστικές περιοχές του νομού, με τα πιατάκια στις γλάστρες, βαρέλια, καζάνια και πηγάδια που έχουν καιρό το ίδιο νερό και τραβούν τα κουνούπια, καθώς εκεί υπάρχουν στάσιμα νερά. Ο υπεύθυνος του προγράμματος από την πλευρά της Αναπτυξιακής επεσήμανε ότι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει - όπως γίνεται κάθε χρόνο - άδεια για αεροψεκασμούς, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί, αν χρειαστεί, να είναι έτοιμοι και να μη χάσουν χρόνο.
Με βάση το πρόγραμμα που υλοποιείται, τα συνεργεία θα ψεκάσουν σήμερα: Στις περιοχές Νέστορος, Πύλου, Οιχαλίας, Πύλου -Νέστορος, Καλαμάτας - Μεσσήνης και Μεσσήνης. Και αύριο στις περιοχές Τρικόρφου, Καλαμάτας -Μεσσήνης, Αετού, Αριος - Θουρίας - Αρφαρών, Αβίας - Λεύκτρου και Καλαμάτας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου