Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ 2012


Στα πλαίσια του προγράμματος δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2012, με πεδίο εφαρμογής Δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα το Δήμο Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 επίσκεψη από αρμόδιο κλιμάκιο στις τοπικές κοινότητες Κορυφάσιο, Ίκλαινα, Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο. 
 Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους, κ. Γεώργιο Γιαννούτσο Αντιπρόεδρο Δ.Κ. Πύλου, κ. Αναστασία Γιαλλελή – γεωπόνο, υπεύθυνους για το πρόγραμμα από πλευράς Δήμου, τον κ. Μιχάλη Κομματά εκπρόσωπο από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και την κ. Μαρία Γαβριήλ επόπτη Δημόσιας Υγείας από την ανάδοχο εταιρεία του έργου ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΑΕΤΕ, ενημέρωσε τους κατοίκους των προαναφερθεισών κοινοτήτων σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και τα μέτρα προστασίας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο και  διένειμε σχετικό ενημερωτικό έντυπο.
Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη της συλλογικότητας προκειμένου η συγκεκριμένη προσπάθεια να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ευαισθητοποίηση καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί θα συμβάλλει στον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και θα περιορίσει τα φαινόμενα όχλησης τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των τουριστών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία. 
Οι προσπάθειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και καταπολέμηση των εστιών που ευνοούν την αναπαραγωγή των κωνωποειδών, θα συνεχιστούν δίνοντας έμφαση στις πιο ευπαθείς περιοχές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου