Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θέμα: Κατασκευή νέου στεγάστρου προστασίας του ανακτόρου του Νέστορος στομ Άνω Εγκλιανό Ν. Μεσσηνίας


Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013
Δελτίο Τύπου 18-06-2012

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Κατασκευή νέου στεγάστρου προστασίας του ανακτόρου του Νέστορος στομ Άνω Εγκλιανό Ν. Μεσσηνίας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24  του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.171.458,82 €.

Το Ανάκτορο του Νέστορος ένα από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά Ανάκτορα του Ελλαδικού χώρου βρίσκεται στον άνω Εγκλιανό Ν. Μεσσηνίας. Για την προστασία και ανάδειξη του Αρχ/κού χώρου και του μνημείου απαιτείται η απομάκρυνση του παλαιού και η κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου, που θα υλοποιειθεί με τρία υποέργα.
ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Αφορά νέα κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου που θα καλύπτει έκταση 2.500 τμ. περίπου για την προστασία και ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορος στο λόφο του Άνω Εγκλιανού, Ν. Μεσσηνίας. Οι εργασίες κατασκευής του στεγάστρου αφορούν σε οικοδομικές εργασίες όπως φρεατοπάσσαλοι, σκυροδέματα, μεταλλικές κατασκευές, κάλυψη οροφής, κατασκευή αναρτημένου διαδρόμου με ξύλινο δάπεδο και Η/Μ εγκαταστάσεις.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2. : Αρχαιολογικές εργασίες για την κατασκευή στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορος, με διάνοιξη 16 διερευνητικών τομών, όπου απαιτείται για τη θεμελίωση του στεγάστρου και επίχωση αυτών, αποτύπωση, τεκμηρίωση και συντήρηση του υλικού των εκσκαφών, λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας του ανακτόρου, πληροφόρηση του κοινού με 10 πινακίδες στο χώρο του στεγάστρου.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3.: Σύνδεση με ΟΚΩ

Η Διεύθυνση εκτελέσεως έργων και Μουσείων και πολιτιστικών κτιρίων αναλαμβάνει την υποχρέωση εκτέλεσης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου