Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στις 5 Ιουλίου εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


Στις 5 Ιουλίου εγκαθίσταται ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα -την τελευταία του Ιουνίου- εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί και ο νέος αξονικός, που θα αντικαταστήσει τον «υπέργηρο» υφιστάμενο.

Ηδη, όπως σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου εγκατάστασης του μαγνητικού τομογράφου προχωρούν με ταχύτατο ρυθμό, έτσι ώστε ο εν λόγω χώρος να είναι έτοιμος μόλις αφιχθεί το μηχάνημα.
Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ο κλωβός του ιατρικού μηχανήματος, έτσι ώστε να υπάρξει έτοιμη η υποδομή για την εγκατάστασή του την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Σύμφωνα δε με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εν λόγω τομογράφος -ο προϋπολογισμός προμήθειας του οποίου ήταν 1.000.000 ευρώ- θεωρείται, μαζί με αυτόν του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, από τους πλέον σύγχρονους που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Οσον αφορά στον νέο αξονικό τομογράφο -η δαπάνη προμήθειας του οποίου προϋπολογίστηκε σε 450.000 ευρώ- έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας αξονικό που λειτουργούσε 12 χρόνια, με συνέπεια να παρουσιάζει συχνά λειτουργικά προβλήματα.
Από τη διοίκηση γνωστοποιήθηκε επίσης ότι ολοκληρώθηκαν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μαστογράφου -προϋπολογισθείσας δαπάνης 350.000 ευρώ- και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προέγκριση από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση για την αγορά του.
Τέλος, έγινε γνωστό, ότι σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και η διαδικασία έγκρισης 1.000.000 ευρώ από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την προμήθεια επιπλέον ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online" 22/06/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου