Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ" Μεγάλο γλέντι την Κυριακή στο Βασιλίτσι

Το γλέντησαν και με το παραπάνω και φέτος οι Βασιλιτσιώτες και οι φίλοι τους που βρέθηκαν στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του Συλλόγου “Η Φανερωμένη“ που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.
Η γιορτή φέτος έγινε στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου Βασιλιτσίου που έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο για τις ανάγκες του. Στον ίδιο χώρο με πρωτοβουλία του Συλλόγου έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό λαογραφικό μουσείο με προσφορές ειδών από τους ίδιους τους χωριάτες. Ο προαύλιος χώρους του σχολείου με δαπάνες του συλλόγου και τοπικών επιχειρηματιών έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου, ενώ ανάλογα θα διαμορφωθούν και οι εσωτερικοί χώροι αν τα οικονομικά το επιτρέψουν. Στην προχθεσινή γιορτή συγκεντρώθηκαν χίλια περίπου άτομα και απόλαυσαν
τα πλούσια φαγητά και γλυκά που είχαν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού και διανέμονταν δωρεάν στους παρευρισκόμενους, ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι αργά με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα και έκλεισε με δημοτικά τραγούδια που είπαν χωρίς όργανα οι Βασιλιτσιώτες που έφυγαν με τους τελευταίους. Μαζί τους φυσικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που κόπιασαν για τη δημιουργία της γιορτής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παν. Λυμπέρης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/07/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου