Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΛΗΒΘΗΣΑΝ 6 (+3) - ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 3 Και αστυνομικός στο κόλπο με το λαθρεμπόριο τσιγάρων


Αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Μεσσήνης με το βαθμό του αρχιφύλακα εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Συνελήφθη μαζί με τα υπόλοιπα 5 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι και δυο Καλαματιανοί επιχειρηματίες, o ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι ο “εγκέφαλος“ του κυκλώματος. Η σύλληψή τους έγινε μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.
Εχουν συλληφθεί επίσης μια γυναίκα και 2 άντρες γιατί είχαν προμηθευτεί όπλα και φυσίγγια από τον αστυνομικό, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά την αποκάλυψη της δράσης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικά και μιλούσαν στο τηλέφωνο αποκλειστικά με συνθηματικά. Χαρακτηριστικό είναι το ότι επικοινωνούσαν κατά κύριο λόγο μεταμεσονύκτιες ώρες και μεταξύ των φράσεων που χρησιμοποιούσαν ήταν: “πάμε για κορίτσια“, “πάμε για φαγητό“, “πάμε σε τραπέζι“.
Οσο για την ερμηνεία που δίνουν οι αστυνομικοί, μιλώντας για “κορίτσια“ εννοούσαν πιθανότατα τα φορτηγά, στα οποία φορτώνονταν τα λαθραία τσιγάρα από σκάφη που έβγαιναν κοντά στη Μεθώνη. Εκεί είχε διανοιχθεί δρόμος που οδηγούσε στη θάλασσα, σε σημείο που δεν ήταν ορατό από πουθενά. Από εκεί ξεκινούσαν τα φορτηγά τα οποία μετέφεραν το λαθραίο φορτίο στην υπόλοιπη χώρα.

Οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που είχαν σχέση με ναρκωτικά. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας βρήκαν την άκρη του νήματος που τους οδήγησε στην υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων και έκπληκτοι διαπίστωσαν πως μεταξύ των μελών του κυκλώματος είναι και συνάδελφός τους.
Μεταξύ των άλλων συλληφθέντων είναι δύο αδέλφια επιχειρηματίες στην Καλαμάτα, ακόμα δύο αδέλφια από το Πεταλίδι και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Φοινικούντας, ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στην “καβάντζα“ του κυκλώματος έξω από τη Μεθώνη. Καταζητούνται ακόμα 3 άτομα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης που έγινε προχθές τα ξημερώματα με ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα, 322 φυσίγγια, 86 κροτίδες, δύο δενδρύλλια χασίς και 105,8 γραμ. χασίς, 133 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, δύο πλαστά χαρτονομίσματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, μια σπάθα, ένα ξιφίδιο και το χρηματικό ποσό των 104.000 ευρώ.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο “εγκέφαλος“ της οργάνωσης. Οσον αφορά την έρευνα: «Οπως προέκυψε, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί-συγκροτηθεί τουλάχιστον προ πενταμήνου, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων στη χώρα μας. Το οργανωμένο κύκλωμα έφερνε τα λαθραία τσιγάρα, μέσω θαλάσσης, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του Νομού Μεσσηνίας, στο οποίο γινόταν η μεταφόρτωσή τους στη στεριά και από εκεί διοχετεύονταν με φορτηγά οχήματα στην ενδοχώρα, για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά».
Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές τα ξημερώματα οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα 3 άτομα που συνελήφθησαν για όπλα και φυσίγγια είναι δύο άντρες 39 και 41 ετών και μια γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, «δεν αποτελούσαν μέλη της εγκληματικής ομάδας» και συνελήφθησαν «γιατί κατείχαν ο καθένας παράνομα όπλο και φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε τα είχε διαθέσει ο ανωτέρω κατηγορούμενος αστυνομικός».
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς επίσης παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες. Επιπλέον, ο αρχιφύλακας κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος - και με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου