Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Η μείζων μειοψηφία διεκδικεί γραφείο


Συνεχίζει να απέχει η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος από τις συνεδριάσεις, ζητώντας από το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη να τηρήσει την υπόσχεσή του για παραχώρηση χώρου μέσα στο Δημαρχείο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσορώνης σημειώνει ότι αυτό το δικαιούνται κι εκτιμά πως θα βοηθήσει το δήμαρχο και τη λειτουργία του δήμου. Με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου χρειάστηκε μισή ώρα για να επιτευχθεί απαρτία και να συνεδριάσει το Συμβούλιο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσορώνης επισημαίνει πως «ο δήμος δε λειτουργεί σωστά, υπάρχουν φαινόμενα διάλυσης».
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήγαμε χθες (προχθές) για τέταρτη φορά», μας είπε ο κ. Τσορώνης και παρατήρησε: «Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε παραστεί για να ενημερώσουμε και να υπενθυμίσουμε τους λόγους της αποχής μας. Καλούμε το δήμαρχο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του που έχει δώσει δημόσια, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα μας παραχωρήσει χώρο στο Δημαρχείο. Μας δίνει χώρο μακριά από το Δημαρχείο. κοντά στην κεντρική εκκλησία της Πύλου. Ζητάμε να μας χορηγήσει αυτό που δικαιούμαστε και το οποίο μας έχει υποσχεθεί».
Διευκρίνισε ότι «πρέπει να έχουμε ένα κομπιούτερ, γραμματειακή υποστήριξη, να βλέπουμε
τι γίνεται και τι δε γίνεται στο δήμο, να ενημερωνόμαστε για τις αποφάσεις του Συμβουλίου και να κάνουμε τις προτάσεις μας». Σημείωσε ότι «αυτό βοηθάει και το δήμαρχο. Οπως μας έχει αποκλείσει, είμαστε για να λέμε ένα ναι ή ένα όχι και να κάνουμε απλώς τις παρατηρήσεις μας. Αυτόο αμαυρώνει και ακυρώνει τηνεικόνα του δήμου. Η πλειοψηφίαλειτουργεί σωστά, όταν και η μειοψηφία έχει την άποψή της και καταθέτει τις προτάσεις της».
Με αφορμή το «πρόβλημααπαρτίας, τις αρκετές απουσίεςαπό την πλευρά της πλειοψηφίας», στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ, ο επικεφαλής τηςμείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι«ο δήμος δε λειτουργεί σωστά,υπάρχουν φαινόμενα διάλυσης.Ενας λόγος παραπάνω, να σκεφθεί ο δήμαρχος ότι πρέπει νασυνεργαστεί με τη μείζονα μειοψηφία για το καλό του δήμου.Δεν είμαστε παρακατιανοί».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου