Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Δυτική Μεσσηνία Συντονίζουν δράσεις για Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους!


Η επιστολή Στυλιανίδη στους δημάρχους για τον «Καλλικράτη» «άνοιξε» για τα καλά στην Τριφυλία και τη Δυτική Μεσσηνία τη συζήτηση για τη χωροταξική κατανομή των καλλικράτειων Δήμων (και) στο νομό! 
Ήδη, στο «Θ», στο φύλλο της Κυριακής, γράψαμε για τις διεργασίες και τις σχετικές συζητήσεις σε πρώτο βαθμό, κυρίως, μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, για να διαλυθεί – καταργηθεί ο Δήμος Τριφυλίας ως έχει και να αλλάξουν τα όριά του, με το ίδιο να ισχύει και για το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, ο οποίος να προκύψει από τη συνένωση των Δημοτικών Ενοτήτων Γαργαλιάνων και Νέστορος (ίσως και τη Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα)!  Μάλιστα, όπως ακούγεται στους Γαργαλιάνους, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας φέρονται να σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν ευθέως θέμα διάλυσης – κατάργησης του Δήμου Τριφυλίας και δημιουργίας ενός τέτοιου νέου Δήμου (μάλιστα το λένε και σε συζητήσεις τους), όπως άλλωστε, θυμίζουμε, ομόφωνα ζητούσε με ψήφισμά του, το 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων: Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη αλλεπάλληλες επικοινωνίες, επαφές και συζητήσεις και στους Γαργαλιάνους και στη Χώρα, για να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν από κοινού τη δημιουργία νέου Δήμου. Μάλιστα, έχουν γίνει σχετικές κρούσεις και σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες από τη Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα για να συμμετάσχουν και εκείνοι στο κοινό μέτωπο και τον κοινό αγώνα. Δεν αποκλείεται, τις επόμενες μέρες, ίσως ακόμη και σήμερα, να αρχίσουν να δημοσιοποιούνται προτάσεις και αιτήματα αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής για τη δημιουργία Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους. Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις επί του θέματος, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ραγδαίες, ακόμη και για τη συνοχή των δημοτικών παρατάξεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

"ΘΑΡΡΟΣ" 23/08/2012

1 σχόλιο:

  1. Ειναι τοσο αχρηστοι σ αυτο το Δημο που ακομα κι αυτο θα μπορουσαν να χασουν.Ακου Δ.Νεστορος με εδρα τους Γαργαλιανους, χωρις καμμια ιστορικη ακολουθια και συνοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή