Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πίστωση για παράκαμψη στο Παραδείσια - Τσακώνα


Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στον υπό ανακατασκευή εθνικό δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα, ώστε να παραδοθεί τέλη Σεπτεμβρίου με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου θα φτιαχθεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα. 
Ο διευθυντής έργου της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Νίκος Ντονάς μας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε η διάθεση της πίστωσης για την κατασκευή της παράκαμψης, που θα προέλθει από εθνικούς πόρους. Και παρατήρησε πως αναμένεται να υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση, η οποία θα σταλεί για έλεγχο κι έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Με τη σειρά του, μετά τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση, ο κ. Ντονάς ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και τους επισκέπτες της Μεσσηνίας για την ταλαιπωρία.
Μας πληροφόρησε, επίσης, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαγραμμίσεις, οι σημάνσεις, ο φωτισμός στο “κατ εντ κάβερ“, όλα όσα απαιτούνται για να είναι ασφαλής ο δρόμος. Επιβεβαίωσε ότι η παράκαμψη θα είναι συνολικά γύρω στα 1.000 μέτρα και πως απ’ αυτή θα μπορούν να περνούν όλα τα οχήματα, ακόμα και τα φορτηγά και τα λεωφορεία, όπως ζήτησε το υπουργείο. 
Καθυστέρηση στις εργασίες και στην παράδοση του έργου υπήρξε και γι’ αυτό το λόγο, καθώς αρχικά προβλεπόταν να περνούν από κει και από το νέο δρόμο Παραδείσια - Τσακώνα μόνο τα ΙΧ.    

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου