Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο Αθ. Τσαυτάρης στην Κορώνη για τη μεσογειακή διατροφή


Στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη που διοργανώνει  ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, σε συνεργασία με το Μανιατάκειο Ιδρυμα, συμμετείχε προχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ειδικότερα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα: «Πολιτισμός της ελιάς και της αμπέλου: Συμβολή και προοπτικές, δίκτυα πόλεων».
Για τη μεγάλη συμβολή της μεσογειακής διατροφής στην υγεία του ανθρώπου έκανε λόγο ο υπουργός, ο οποίος σημείωσε: «Η αναγνώριση από την Unesco απέδειξε την ανάγκη να διασωθεί και να διαδοθεί ένα διατροφικό μοντέλο, που σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, θεωρείται το πιο υγιεινό στον κόσμο. Είναι μια αναγνώριση, που ταυτόχρονα έχει μεγάλη παραγωγική σημασία, στη σημερινή ιδιαίτερα συγκυρία. Για μας, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση συνολικά, είναι βαθιά πεποίθηση ότι η γεωργία και ο διατροφικός μας πλούτος μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας. Εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση: ανασυγκροτούμε τις δομές μας, οργανώνουμε την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ για να εξυπηρετήσουμε ακριβώς μια γεωργία βασισμένη στην ποιότητα και στον ιστορικό μας πλούτο». 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα με την τελετή ονοματοδοσίας δρόμων στην πλατεία του μόλου της Κορώνης και τον ορισμό του πρέσβη Μεσογειακής Διατροφής. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου