Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

10 χρόνια κάθειρξη για 7 κλοπές στην Πυλία


Στον ανήλικο αδερφό του προσπάθησε να τα ρίξει ένας Βούλγαρος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας σε 10 χρόνια κάθειρξη για 7 κλοπές. Ο συγκατηγορούμενος ομοεθνής του, που στην κατοχή του βρέθηκε μια κλεμμένη από καφενείο τηλεόραση plasma, καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή, για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος. 
Ο Βούλγαρος, μαζί με τον ανήλικο αδερφό του και έναν ακόμη ομοεθνή τους -ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη- από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν κατακλέψει σπίτια και αποθήκεςστην ευρύτερη περιοχή της Φοινικούντας και της Μεθώνης. Μάλιστα ο ανήλικος δικάστηκε και καταδικάστηκεαπό το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων τον περασμένο Ιούνιο. 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις παθόντων, οι δράστες δεν έκαναν διακρίσεις στο τι θα κλέψουν. «Χτυπούσαν» από σπίτια, σηκώνοντας όλη την οικοσκευή, μέχρι κάβες για να πάρουν καφάσια με μπίρες. «Πήραν μέχρι και την... ομπρέλα», κατέθεσε ένας από τους παθόντες ο οποίος μένει στην Αθήνα και βρήκε το εξοχικό του λεηλατημένο.
Ο αστυνομικός του ΑΤ Κορώνης κατέθεσε χθες ότι στο Τμήμα κατάφεραν να συλλέξουν πληροφορίες για τις κλοπές και να φτάσουν μέχρι τον κατηγορούμενο. Εκαναν έλεγχο στο σπίτι του στη Χρυσοκελλαριά και έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν «ένα υπόγειο κλοπιμαία», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Στο υπόγειο αυτό βρέθηκαν από κλεμμένα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, μέχρι υπολογιστές, τηλεοράσεις και είδη σπιτιού. Τέσσερις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων φόρτωσαν για να αδειάσουν τα κλοπιμαία από το υπόγειο, ανέφερε ο αστυνομικός. Ολα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν. Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι κλέφτες «σκότωναν» κατευθείαν ό,τι μπορούσαν από τη λεία τους και τα υπόλοιπα αντικείμενα τα φύλαγαν στο υπόγειο.           

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/09/2012                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου