Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στα Μηνάγια


Επιδρομές από αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες στα Μηνάγια και σε άλλα γειτονικά χωριά της Πυλίας. Οι κάτοικοι θεωρούν πως μοναδική λύση είναι να επιτραπεί το κυνήγι όλη τη χρονιά και ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση του αιτήματός τους από τους αρμόδιους φορείς.

Οπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψε ο κάτοικος της περιοχής Παύλος Χριστόπουλος, αγριογούρουνα ακόμα και κατά… δεκάδες κάνουν επιδρομές στα χτήματα και στις αυλές καταστρέφοντας τις καλλιέργειες. Στο χωράφι του κατέστρεψαν 2.500 ρίζες κολοκυθιάς λίγο πριν κόψει την πρώτη του παραγωγή. Αλλοι αγρότες έχουν πάθει μεγάλη ζημιά στις σταφίδες, αλλά και στις ελιές, αφού τα αγριογούρουνα σκάβουν γύρω από τις ρίζες. "Ούτε τα σκυλιά δεν τα πλησιάζουν" λέει χαρακτηριστικά σχολιάζοντας πως δεν είναι υπερβολή όταν μιλάει κανείς για επιδρομή 20 - 30 αγριογούρουνων μαζί.

Σχολιάζει δε "Ακούμε πως η θηροφυλακή πιάνει λαθροκυνηγούς αγριογούρουνων, εμάς όμως τους παραγωγούς ποιος θα μας αποζημιώσει"; Εκτιμά δε πως η κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα, αν υπολογίσει κανείς πως η αναπαραγωγή τους γίνεται ραγδαία. "Θα αναγκαστούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας" λέει.

 "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online" Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 09:53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου