Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Καθημερινά αφιερώματα σκανδιναβικών εφημερίδων στη Μεσσηνία

 Συνεχίζονται σε έντονους ρυθμούς τα γυρίσματα του 5ου κύκλου του τηλεπαιχνιδιού “Mästarnas mästare” (“O πρωταθλητής των πρωταθλητών”) σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας.
Στην περιοχή εκτός των 12 παικτών και των περίπου 60 συντελεστών βρίσκονται και αρκετοί Σουηδοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι σε καθημερινή βάση στέλνουν ανταποκρίσεις στις εφημερίδες τους για την εξέλιξη των γυρισμάτων και για τα... κουτσομπολίστικα παραλειπόμενα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία φυσικά η Μεσσηνία λαμβάνει σημαντική δημοσιότητα πριν ακόμα προβληθεί το εν λόγω τηλεπαιχνίδι στη σουηδική τηλεόραση. Δύο από τις μεγαλύτερες σουηδικές εφημερίδες με σημαντική κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία, η “Aftonbladet” και η “Expressen” φιλοξενούν εκτενή αφιερώματα στα γυρίσματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις τοποθεσίες που πραγματοποιούνται, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, φαράγγι Φονέα κ.α. Ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές στο ζεστό κλίμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που συνάντησαν κατά τις πρώτες κυρίως μέρες των γυρισμάτων, προκαλώντας τους δυσκολίες δεδομένου ότι δεν είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες, κάτι που όμως δεν τους εμπόδισε να προσαρμοστούν.


Παράλληλα στα ίδια δημοσιεύματα φιλοξενούνται δηλώσεις τόσο των παικτών, όσο και των συντελεστών μέσω των οποίων παρουσιάζονται ευχαριστημένοι για την ως τώρα εμπειρία τους στην περιοχή, αλλά και ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν για τα γυρίσματα περιοχές που καλύπτουν τις διαχρονικές απαιτήσεις της παραγωγής, δηλαδή παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, ελαιώνες, περιοχές με ιδιαίτερη θέα κ.ά.
Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας παραγωγής και της σουηδικής τηλεόρασης η εκπομπή θα προβληθεί στο διάστημα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2013, περίοδο ιδιαίτερα κομβική για τις κρατήσεις των τουριστών για την σεζόν.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/09/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου