Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Προϊόντα της Costa Navarino στο "Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης"


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης», παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons, που διατίθεται ήδη στο κατάστημα. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές παραδοσιακές μεσσηνιακές γεύσεις και να δοκιμάσουν τα προϊόντα Navarino Icons.
H παρουσία των Navarino Icons, της σειράς αγροτικών προϊόντων της Costa Navarino, στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ήδη μεγάλη επιτυχία και λαμβάνει ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης, καθώς η φιλοσοφία και των δύο, βασίζεται στα κοινά θεμέλια ανάδειξης της παράδοσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Τα προϊόντα είναι εμπνευσμένα από την πλούσια παράδοση, την ιστορική κληρονομιά και τη φύση της Μεσσηνίας. Οπως στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino βρίσκεται ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία, έτσι και μέσω των Navarino Icons, προάγονται ο πολιτισμός και οι γεύσεις της Μεσσηνίας, μεταφέροντας την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής.
Τα προϊόντα Navarino Icons δημιουργούνται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και τις συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, σε μικρές ποσότητες και με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Η συλλογή των αγροτικών προϊόντων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, παστέλι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αγνό μέλι, χυλοπίτες, μπισκότα λαδιού, μαρτυρώντας τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής.
Τα αγροτικά και πολιτιστικά προϊόντα της σειράς, μεταφέρουν τις γεύσεις και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο και διατίθενται επίσης εκτός της Costa Navarino, στα Dean & Deluca στις HΠΑ και τη Σιγκαπούρη, στο Julius Meinl στην Αυστρία, στα Hellenic Duty Free Shops, στο attica (Golden Hall), στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και σε άλλα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» ξεκίνησε το ταξίδι του το 1922 στην Σαμψούντα, ενώ η μακρόχρονη πείρα των ιδιοκτητών του, που μετρούν τρεις γενιές πίσω, εγγυώνται την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που διατίθενται σε αυτό. Στα ράφια του «Παντοπωλείου» μπορεί κανείς να βρει φρέσκα, αποξηραμένα, καθώς και προϊόντα ωρίμανσης και παστά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου