Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εκμετάλλευση λιγνίτη ζητάει ο Τατούλης


Να εκμεταλλευτεί η ΔΕΗ τα κοιτάσματα λιγνίτη ζήτησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μιλώντας στο συνέδριο  “Επανεκκινώντας την ανάπτυξη: Από την ενέργεια, η επιστροφή στην κορυφή”.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι “στη χώρα μας υπάρχει μια άποψη που έχει ο ελληνικός λαός για πολλά χρόνια, ότι έχουμε μια κλειστή οικονομία σοβιετικού τύπου, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απολύτως ενοχοποιημένη και είναι εξαιρετικά πιο ενοχοποιημένες οι συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα”.
Μιλώντας ειδικότερα για την ενέργεια, είπε ότι “από εκεί και πέρα η ΔΕΗ ας εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα λιγνίτη. Η χώρα είναι σε πόλεμο. Ο λιγνίτης είναι το πιο φτηνό ενεργειακό προϊόν. Ας το αξιοποιήσει λοιπόν. Είμαστε κάτω από το 47% στα συνολικά κοιτάσματα λιγνίτη. Μπορούμε με αυτούς τους όρους να αναπτύξουμε εξαγωγική πολιτική ενέργειας. Σήμερα χρειαζόμαστε τον πλούτο. Οχι για να τον εξαντλήσουμε, αλλά για να δημιουργήσουμε σταθερές βάσεις για τη χώρα και τους πολίτες, ώστε να έχουν μεγαλύτερη προσδοκία και  ελπίδες ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ ξανά σε αυτό το χθες”.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου