Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος συνεδρίασε,  την 9η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 και έλαβε την υπ’ αριθμ. 283/2012 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση.

                  
       Την έκδοση ψηφίσματος λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας πολλών μηνών που επικρατεί στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελαιοκαλλιέργεια.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

     Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μεγάλη απώλεια της παραγωγής ελαιολάδου που παρατηρείται εφέτος λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και την σταθερά υψηλών θερμοκρασιών που κατεγράφησαν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, με πολλές ημέρες σε επίπεδα καύσωνα, όπως δείχνουν τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
     Η απώλεια παραγωγής στους ξερικούς ελαιώνες που αποτελούν και την πλειονότητα φτάνοντας στο 90% του Δήμου μας και ενώ βρισκόμαστε στο 1/3 της ελαιοσυλλογής πλησιάζει στο 40%.
     Οι πολίτες του Δήμου μας βιώνοντας την μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας μας και με δεδομένο ότι στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ελαιοκαλλιέργεια, βλέπουν με απόγνωση, πέρα από την απώλεια της φετινής παραγωγής να καταστρέφονται και τα ελαιόδεντρα με συνέπεια στην παραγωγή των επομένων ετών.
     Το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένει αμετακίνητο στη θέση του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει και είναι αλληλέγγυα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πληθυσμός του Δήμου Πύλου – Νέστορος.   

     ΖΗΤΑΜΕ την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ και των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας για να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών. Οι παραγωγοί εδώ και δυο χρόνια πληρώνουν χρήματα για την ασφαλιστική κάλυψη των καλλιεργειών τους, επομένως δεν υφίσταται δικαιολογία για ενδεχόμενη αποζημίωσή τους για τις ζημιές που έχουν υποστεί και την μεγάλη απώλεια του εισοδήματός τους.

     Το παρόν ψήφισμα να σταλθεί στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Γραφείο του ΕΛΓΑ Τρίπολης, στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, στον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας και τέλος στον τοπικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό).    
   
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΗΡΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ  283/2012


Έτσι συντάχτηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως εξής



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΤΑ ΜΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου