Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Περισσεύει η αισιοδοξία για το Παραδείσια-Τσακώνα


Περισσεύει η αισιοδοξία από χθες το μεσημέρι στο… μεσσηνιακό στρατόπεδο για την απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας.
Και αυτό φαίνεται τόσο από τα μηνύματα του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, όσο και από τις εκτιμήσεις του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. 
Ο μεν πρώτος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕ, Γιάννη Καρνέση, ο οποίος του μετέφερε το θετικό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων, ενώ ο δεύτερος σημείωσε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, τις επόμενες είκοσι (20) ημέρες περίπου το συγκεκριμένο κομμάτι θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. 
Έτσι, μπαίνει κι ένα τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των Μεσσηνίων.  
Βέβαια, κράτησαν και μια τυπική επιφύλαξη, καθώς κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφαση, αλλά πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα πρέπει να θεωρείται, αυτή τη φορά, ότι θα λυθεί υπέρ των συμφερόντων της Μεσσηνίας, αλλά και της Νότιας Πελοποννήσου γενικότερα.
Ως προς το τυπικό μέρος του θέματος, η συνεδρίαση διεξήχθη υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Σωτηρίας Ντούνη. Η απόφαση του Σώματος, επί της ένστασης που υπέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων αναφορικά με την προηγούμενη απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού για την παράκαμψη στο τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας, αναμένεται εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα και θα κρίνει το χρόνο παράδοσης στην κυκλοφορία του νέου δρόμου, ο οποίος και είναι καθ’ όλα έτοιμος. 
Αν η απόφαση είναι θετική, ο δρόμος υπολογίζεται να αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ συνολικά το έργο, μαζί με τη μεγάλη τοξωτή γέφυρα, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 01/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου