Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Eπιστολή των φορέων της Μεσσηνίας στον Κ. Χατζηδάκη ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η επιστολή των φορέων της Μεσσηνίας που αφορά στο αίτημα ολοκλήρωσης της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, καθώς και στην επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου έως την Καλαμάτα. Με την ίδια επιστολή ζητείται συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να αναλυθούν και οι σκοπιμότητες ολοκλήρωσης των δύο έργων.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «η ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα αποτελεί απαίτηση και προσδοκία όλων των Μεσσηνίων για την ανάπτυξη του τόπου μας και την άρση της χρόνιας απομόνωσης της περιοχής.

Η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος, μια περιοχή με κοινά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, θεωρεί την ολοκληρωμένη κατασκευαστικά Ολυμπία Οδό ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη και τη διασύνδεση της περιοχής με τη Δυτική Ελλάδα και ολόκληρη τη χώρα.
Είναι αναγκαίο να τονιστεί η αξία και η σημασία της για την τουριστική ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, που μπορεί να εξελιχθεί στην αιχμή του δόρατος του τουρισμού μας».

Για το δεύτερο αίτημα, που είναι η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου, τονίζονται τα εξής: «Εδώ και μια πενταετία προσπαθούμε για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει αποφασίσει σχετικά και ζητεί ομόφωνα την επέκταση του αγωγού. Επιπρόσθετα, υπενθυμίζουμε ότι έχουμε συναντηθεί στην προηγούμενη θητεία σας γι’ αυτό το θέμα, οπότε και δώσατε οδηγίες για το σχεδιασμό επέκτασης του αγωγού, όπως και για την κατάλληλη διατομή του, ώστε να καλύπτεται η ζήτηση μέχρι την Καλαμάτα.
Προφανώς, δε χρειάζεται να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα (περιβαλλοντικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, ποιότητας ζωής κ.λπ.) από τη χρήση του φυσικού αερίου. Τονίζουμε, όμως, ότι η Καλαμάτα είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο νομός μας, ο πληθυσμιακά μεγαλύτερος, με δυο βιομηχανικές περιοχές.
Παρακαλούμε, λοιπόν, και επειδή ο αγωγός φυσικού αερίου φθάνει στη Μεγαλόπολη, να υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός κα να καταλήξει στην Καλαμάτα.
Εμείς, εκπρόσωποι του μεσσηνιακού λαού και φορέων της Μεσσηνίας, συνεδριάζουμε σε τακτά διαστήματα και καταλήγουμε σε αποφάσεις για την προώθηση μεσσηνιακών θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων μας, σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας και οπωσδήποτε μακριά από κοντόθωρους τοπικισμούς».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 01/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου