Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Προτείνει τη Μεθώνη για έδρα ευρωπαϊκού οργανισμού


Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ευρωπαϊκό οργανισμό “Marco Polo System” επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και διεκδικεί την έδρα του οργανισμού για την Ελλάδα στη Μεθώνη, στο κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από το δήμο για το σκοπό αυτό.
Την ικανοποίηση των στόχων αυτών έθεσε επί τάπητος ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης στη Βενετία, στις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο του οργανισμού “Marco Polo System” και της συνεργασίας με το Δήμο Βενετίας, στο πρόγραμμα με τίτλο “Ιστορική Μνήμη του Δήμου Πύλου - Νέστορος”.
Την αντιπροσωπεία του δήμου αποτελούσαν ακόμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικήτας, η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, ο Andrea Nanneti - σύμβουλος του δήμου και μέλος του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος, ενώ παρέστησαν και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Παπαφωτίου και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης- εκπρόσωπος της Κ.ΕΔ.Ε. και του ελληνικού Κοινοβουλίου. Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Καφαντάρης και ο κ. Βιρβιδάκης, εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετείχαν στο Δ.Σ. των εταίρων του ευρωπαϊκού οργανισμού “Marco Polo System”, με θέματα τον οικονομικό απολογισμό του 2012 και τον τριετή προγραμματισμό δράσεων έως το 2015. 

Πραγματοποιήθηκαν θεσμικές συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο Βενετίας και υπεύθυνο για τον τουρισμό Roberto Panciera, με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου του Βένετο
Clodovaldo Ruffato και τον αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο για το εμπόριο, τον τουρισμό και τις διεθνείς σχέσεις Marino Finozzi. Οι συναντήσεις αυτές επικεντρώθηκαν στις πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο περιοχών, όπως στην ανάδειξη της αξίας του πολιτιστικού τουρισμού και τη συνεργασία με φορείς στοχεύοντας στη δημιουργία νέου τουριστικού προϊόντος, με κύριο γνώμονα τις διαδρομές των Ενετών στη Μεσόγειο. 
Οπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος στοχεύει στην ένταξη των κάστρων της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνης στον “Ατλαντα της Μεσογείου” και στην ένταξη της μεσογειακής διατροφής σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικής και αναπτυξιακής συνεργασίας και σχεδιασμού προωθητικών ενεργειών των τοπικών προϊόντων με σκοπό την εξωστρέφεια.
Ο αντιπεριφερειάρχης του Βένετο κ. Finozzi πρότεινε την αδελφοποίηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος με το Δήμο Lago di Garda.
Ο κ. Καφαντάρης προσκάλεσε τους Ιταλούς οικοδεσπότες στο Δήμο Πύλου - Νέστορος τον Ιούνιο του 2013, με αφορμή την Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις και τον
πολιτισμό της περιοχής και να περιηγηθούν στις ιστορικές διαδρομές του δήμου, όπως αυτές διασώζονται στα αρχαιολογικά μνημεία  της περιοχής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου