Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΝΩΠΟΕΙΔΩΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, με θέμα τον έγκαιρο και αποτελεσματικό προγραμματισμό και σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση των κωνωποειδών την επόμενη χρονιά. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστρορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελ/νήσου κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελ/νήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας κα  Κατερίνα Σπέντζουρα,  ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Αργυράκης, ο κ. Μιχάλης Κομματάς επίσης από την Αναπυξιακή Μεσσηνίας και ο κ. Γεώργιος Γιαννούτσος Αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύλου. 


Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα τα οποία συνέβαλαν στην επιδείνωση του προβλήματος κατά την περασμένη χρονιά, συνεκτιμήθηκαν οι κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που ισχύουν στην περιοχή. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σχεδιάστηκε σειρά δράσεων για το νέο έτος.

Το πρόβλημα των κουνουπιών, το οποίο προκάλεσε έντονη όχληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για την εξεύρεση λύσης και ζήτησε τη σύναψη τριετούς σύμβασης, προκειμένου η διαχείριση να είναι πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική. Από πλευράς του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους υπόλοιπους φορείς για τις παρεμβάσεις σε έργα που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή, ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση των ενεργειών καταπολέμησης των κωνωποειδών.  

«Εκτιμώντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής, υδροβιότοπος Γιάλοβας, περιοχή Natura και αξιολογώντας τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς κάνουμε το σχεδιασμό μας σε συνεργασία με το Δήμο για την αποτελεσματική διαχείριση των κωνωποειδών την επόμενη χρονιά» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς μετά το τέλος της συνάντησης.

2 σχόλια: