Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μας βγάζουν το λάδι


Μόνο το λάδι τελικά αποτελεί κίνητρο για δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κυκλοφορεί κόσμος από και προς τα λιοτριβειά, τρακτέρ ολημερίς κυκλοφορούν για τη μεταφορά της ελιάς (ενίοτε χωρίς φώτα η ρυμούλκα, πράγμα άκρως επικίνδυνο), και γενικά κάτι κινείται αφού η γενική οικονομία έχει βουτήξει στα Τάρταρα. Τα μαγαζιά σχεδόν άδεια, οι επαγγελματίες αναμένουν την άνοιξη προκειμένου να μπει κάνα φράγκο στον μπεζαχτά τους. Οι εν λόγω κύριοι στις φωτογραφίες συνεχίζουν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τις δραστηριότητές τους στις οικογενειακές επιχειρήσεις που διατηρούσαν οι πατεράδες τους με τη διαφορά ότι τα εργοστάσια είναι πιο εξελιγμένα.

Πρόκειται για το δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη και τον αντιδήμαρχο Περικλή Κοντογόνη, ο οποίος διατηρήθηκε και δεύτερη διετία στη θέση του αντιδημάρχου. Να σημειωθεί ότι το λιοτριβειό μπορεί να είναι εποχική εργασία αλλά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δεν υπάρχει αργία, ούτε ωράριο. Πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά και -γιατί να το κρύψουμε- έχει κέρδη όταν το δουλεύεις σωστά.
Ο μεν δήμαρχος στο Ρωμανού, ο δε αντιδήμαρχος στην Καλλιθέα, μετά το γραφείο στον διαχωριστήρα.
Η παραγωγή λένε και οι δύο ήταν και φέτος καλή. Ενεκα της ανομβρίας οι καλλιεργητές ξεκίνησαν λίγο αργότερα γι’ αυτό ακόμα υπάρχει κίνηση, μικρότερη φυσικά τώρα.
Οσο για τα δημοτικά πράγματα εμείς ο κοσμάκης θα περιμένουμε τις εξαγγελίες του δημάρχου για έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί σύμφωνα με τα λεγόμενά του τα οποία έχουμε δημοσιεύσει. Το ένα έχει να κάνει με τα κιόσκια (θερμοκήπια) στην παραλιακή ζώνη της Πύλου τα οποία θα μεταφερθούν στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε η ζώνη να είναι ελεύθερη, και για να μην νιώθουν οι πελάτες σαν φλάσκες μελιτζάνες μέσα στα νάιλον όταν αφήνουν τα λεφτά τους στο κατάστημα. Το άλλο έργο περισσότερο σημαντικό είναι η σύνδεση του βιολογικού με την Γιάλοβα. Θα το ξαναπούμε ότι η συνεχώς αναπτυσσόμενη Γιάλοβα δε μπορεί να έχει βόθρους το 2013.
Θυμίζει την παροιμία «Τι το θέλει ο βλάχος το ρολόι, αφού δε ξέρει να το κουρδίσει». Οσο για τον Καφαντάρη θα ξανακατέβει για δήμαρχος κι αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε είπε: «Ισως».
Για να γνωρίζουν οι νεότεροι: Οταν ένας πολιτικός λέει “Ισως” σημαίνει “ναι”. Οταν λέει “Οχι” σημαίνει “Ισως”. Και όταν λέει “Ναι” δεν είναι πολιτικός. Εννοείται βέβαια ότι τον θέλει ο Σαμαράς. Δε χρειάζεται επ’ αυτού ανάλυση.
Αφησα για το τέλος μια επισήμανση φίλε Δημήτρη η οποία κακώς σου έχει ξεφύγει.
Με δεδομένο ότι χωρίς τον Σαμαρά δεν θα έβγαινες δήμαρχος, την επομένη της ορκωμοσίας του ως πρωθυπουργός της χώρας έπρεπε να κάνεις μια εκδήλωση για πάρτη του ακόμα και με βεγγαλικά. Γιατί σας διαφεύγει το γεγονός ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού διατηρεί τα πολιτικά της δικαιώματα στην Πύλο. Ο Μητσοτάκης, φίλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Πύλου, όπου με δόλιο τρόπο βούτηξε την πρωθυπουργία βέβαια κατ’ ευφημισμόν και κατ’ επίφαση ονομάζεται πρωθυπουργός, ψηφίζει στην Αθήνα. Αν και μετά την ορκωμοσία του η Κρήτη χόρευε κι έριχνε μπαλοθιές μια βδομάδα.
Δημοκρατικά εκλεγμένους πρωθυπουργούς με «γκατς» η Ελλάδα έχει βγάλει από την
Κρήτη και από κάτου από τ’ αυλάκι. Σαφώς εξαιρείται ο Μητσοτάκης. Ως  νεότεροι βέβαια δεν γνωρίζετε ότι ο Σαμαράς ξεκίνησε κυριολεκτικά την πολιτική του καριέρα από την Πύλο. Για την παράλειψή σου αυτή δήμαρχε ο θεωρητικός ιδεαλιστής δικαστής έπρεπε να σου επιβάλει τετραετή στέρηση των πολιτικών σου δικαιωμάτων. Στο λέει κάποιος που δεν έχει καμία ιδεολογική ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία.
Αλλο η Σαμαρική…
Τάκης Αλεξάκης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/01/2013

5 σχόλια:

  1. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες ρε Αλεξάκη ...αυλικέ του Σαμαρά, που τρέχεις απο δω και απο κει να τον χαιρετησεις μόλις κατέβει στην Πύλο. Κομματόσκυλα ε κομματόσκυλα. Σας πήραμε χαμπαρι.

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΒΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Η ΥΠΕΡ ΤΟΥ.

    ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ.

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ.

    ΤΩΡΑ ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,

    ΜΕ ΚΑΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστοί οι "Ανώνυμοι". Άντε να δούμε όμως και καμιά φωτογραφία του δημάρχου και του αντι-δημάρχου στο κάστρο της Κορώνης που σε λίγο θα το καταπιεί η θάλασσα. Όχι μόνο promotion και public relations μέσω των γνωστών καναλιών ενημέρωσης!! Και εγώ έβγαλα λάδι φέτος στο λιοτρίβι αλλά δεν κάθισα να με φωτογραφίσουν κι' όλλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΛΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ?ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή