Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στην επικαιρότητα πάλι ο δρόμος Βασιλίτσι - Κορώνη


Στην επικαιρότητα επανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μελέτη του δρόμου Κορώνη - Βασιλίτσι, στο παραλιακό του τμήμα, στο Μεμί, μετά την αναστολή των εργασιών και της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το Συμβούλιο Επικρατείας. Στόχος είναι να εγκριθούν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι και να αναζητηθεί πρόγραμμα, όπου θα ενταχθεί το έργο και θα υλοποιηθεί.
Το παραλιακό τμήμα εξετάζεται ως αστικό και στη μελέτη προτείνεται έργο ανάπλασης που προβλέπει: Πεζόδρομο αναψυχής - ποδηλατόδρομο πλάτους 4 μέτρων προς την πλευρά της θάλασσας, από τη δεύτερη είσοδο της Κορώνης έως το τέλος της παραλιακής περιοχής, με σκοπό την εξυπηρέτηση κατοίκων κι επισκεπτών κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κεντρική νησίδα διαχωρισμού της κυκλοφορίας πλάτους 1,5 μέτρου για 400 μέτρα από το γήπεδο και προς το Βασιλίτσι, με σκοπό τη διευκόλυνση της διάβασης των πεζών. Παράλληλη λωρίδα στάθμευσης στο ίδιο σημείο και οδόστρωμα αναστροφής 300 μέτρα πιο κάτω. Η ανάπλαση του παραλιακού τμήματος θα προβλέπει και φυτεύσεις.
Σύμφωνα με τη μελέτη, στο Μεμί η ζώνη εκτέλεσης των έργων έχει απαλλοτριωθεί και δεν υπάρχει θέμα επιπλέον απαλλοτρίωσης, ενώ θα απαιτηθεί η απομάκρυνση επικείμενων δέντρων και κατασκευών από τη ζώνη απαλλοτρίωσης. Αναφέρεται, ακόμα, ότι «εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις είναι εφικτές, δεν αλλάζουν το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του έργου και μπορούν να επιβληθούν, ώστε να μη γίνει καμία παρέμβαση στην παραλία».

Γ.Σ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου