Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επί τόπου για συλλογή στοιχείων: Ιούνιο ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Πύλου

Μέσα στον Ιούνιο προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες στη Χίο και στην Πύλο, για τις οποίες υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Αυτό αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ για τις μαρίνες, σύμφωνα με το οποίο μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχθούν επίσης οι διαγωνισμοί για το Αργοστόλι, την Αρετσού και το Λαύριο, ενώ ως το τέλος του έτους σειρά έχει το Κατάκολο. 
Υπενθυμίζουμε ότι για τη μαρίνα της Πύλου είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στο παρελθόν η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου μαζί με την εταιρεία Βερνίκου, ενώ πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρήσεων.
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκαν αρκετές φορές στην Πύλο και εξέτασαν τα στοιχεία που αφορούν το έργο, την κατάσταση της μαρίνας και την προοπτική ολοκλήρωσης και εκποίησής της. Μάλιστα, είχαν συνεργασία με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και στελέχη του λιμεναρχείου.
Στο πλάνο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση των λιμένων στάθμευσης σκαφών αναψυχής, οι μαρίνες της Πύλου και της Μονεμβασιάς, δυναμικότητας 334 θέσεων με παρούσα αξία 10,1 εκατ. ευρώ, συγκροτούν την 9η ομάδα του αναπτυξιακού σχεδίου. Τα έργα που σχεδιάζονται στις μαρίνες της Πύλου και της Μονεμβασιάς φτάνουν τα 2,9 εκατ. ευρώ. 
Η μαρίνα της Καλαμάτας έχει μείνει εκτός του αναπτυξιακού σχεδίου, προφανώς λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/05/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/26290-taiped-diagonismos-marina-pylou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου