Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σύσκεψη στο δημαρχείο στην Πύλο για τα κουνούπια

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε εκτενής σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση και τον προγραμματισμό δράσεων για την καταπολέμηση των κωνωποειδών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Στη σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υγείας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Κατερίνα Σπέντζουρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Γιώργος Γιαννούτσος, ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας Απολυμαντική ΑΕ.ΤΕ κ. Νικόλαος Παπαδάτος και επαγγελματίες της περιοχής. Αναλύθηκαν ευρέως όλα τα προβλήματα και οι τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να αναληφθούν ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες αστοχίες του παρελθόντος και να υπάρχει επιτυχημένο αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες εξέφρασαν τις αγωνίες τους για την ομαλή έκβαση του έργου, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Ο κ. Αλευράς τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για το τουριστικό προϊόν της περιοχής και ως πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου επεσήμανε ότι θα τηρηθούν οι όροι της σύμβασης καθώς επίσης ότι ο ρόλος του κάθε φορέα είναι διακριτός. Ο κ. Πουλάς μίλησε για τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται σε κάθε στάδιο του έργου, τη μεγάλη σημασία της επιστημονικής παρακολούθησης και τον έλεγχο της εταιρείας. Ο κ. Καφαντάρης έθεσε όρους στην εταιρεία υλοποίησης του έργου, καθώς ο ίδιος επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον καθώς το συγκεκριμένο θέμα ταλανίζει την περιοχή. Προκειμένου η έκβαση του έργου να είναι επιτυχής ο Δήμαρχος επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη διάθεση του Δήμου να συμβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο. Ο κ. Παπαδάτος δεσμεύτηκε ότι θα αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος αποδεχόμενος τους όρους που τέθηκαν τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Δήμο και τους επαγγελματίες. Η εταιρεία Costa Navarino που συμμετείχε δια του εκπροσώπου της ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Δήμο για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες τους και δεσμεύτηκε για την ενεργή υποστήριξή της στο έργο.


Υπενθυμίζουμε ότι το έργο θα έχει τριετή διάρκεια, η αντιμετώπιση θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα υπάρχει συντονισμένη και καθημερινή παρακολούθηση του έργου προς όλους τους εμπλεκομένους, ώστε να διασφαλιστεί τόσο η δημόσια υγεία όσο και η τουριστική ανάπτυξη και η οικονομία του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου