Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Γερμανοί πανεπιστημιακοί για το βανδαλισμό της προτομής Βλαχοδημήτρη


Γερμανοί πανεπιστημιακοί διαμαρτύρονται για την καταστροφή της βάσης προτομής του σπουδαίου διανοητή Θοδ. Βλαχοδημήτρη
Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για το βανδαλισμό της προτομής του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, εξέδωσαν άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης (κυρίως καθηγητές σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας), που ανήκουν στον κύκλο - σύνδεσμο των “Φίλων Βλαχοδημήτρη”. Συγκεκριμένα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την άνομη πράξη βανδαλισμού που οδήγησε στην αναβολή της τελετής των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη στη γενέτειρά του, στο Σουληνάρι.
Σημειώνουν ότι «τη θεωρούμε πράξη απαξιωτική του πνεύματος, προσβλητική της μνήμης του σπουδαίου ουμανιστή, και την καταδικάζουμε ως αντίθετη προς τον πολιτισμό και τη δημοκρατία». Κι επισημαίνουν τη λύπη τους «που αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα» και εύχονται «να δοθεί αίσιο τέλος σ’ αυτήν την υπόθεση το γρηγορότερο δυνατόν».
Την ανακοίνωση διαμαρτυρίας υπογράφουν οι : Prof. Reiner Wohlfeil - καθηγητής Ιστορίας Παν. Αμβούργου. Jurgen Daniels - πρόεδρος Εφετών Αμβούργου.
Rolf Diesmer - διδάκτορ Θεολογίας, ιερεύς, κάτοικος Φλένσμπουργκ.
Μargarita Gianoutsou - διερμηνεύς - μεταφραστής, διδάκτορ Παν. Αμβούργου.
William Beck - διδάκτορ Αγγλικής Φιλολογίας, Καλιφόρνια - Η.Π.Α. Stamatis Lymperopoulos - διδάκτορ Ιστορίας - Αρχαιολογίας Παν.Αμβούργου. Lore Schramm - αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης - Μ.Α. Παν.Αμβουργου. Vlassis Vassilakopoulos - διδάκτορ Γεωλογίας Παν. Αμβούργου.
Florian Diesner - διδάκτορ Νομικής Παν. Κιέλου. Ιoannis Foumakis - κλινικός Ψυχολόγος - St Gallen Ελβετίας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου