Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Δ.Ε ΚΟΡΩΝΗΣ


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα η απόφαση έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, του Δήμου Πύλου- Νέστορος, ώστε να σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Η μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Κορώνης έχει ως σκοπό να καθορίσει και να θεσμοθετήσει ένα χωροταξικό σχέδιο τοπικής σημασίας, το οποίο να εντάσσεται τόσο στο χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και σε αυτόν της χώρας. Το χωροταξικό αυτό σχέδιο έχει ως στόχο να καθορίσει τις χρήσεις γης του συνόλου της εδαφικής έκτασης της περιοχής μελέτης και να προσδιορίσει με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο τα όρια και τις κατευθύνσεις που θα διέπουν τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, με χρονικό ορίζοντα σχεδιασμού το έτος 2024.


Η ιδιαίτερα σημαντική αυτή εξέλιξη προέκυψε κατόπιν οργανωμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και χάρη στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και του κ. Αγγελάκα. Οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από τον τέως Δήμο Κορώνης καθώς η έγκριση ΣΧΟΟΑΠ θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την οικιστική ανάπτυξη κάθε περιοχής. Η σημερινή Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης θεσμοθετημένου χωροταξικού σχεδιασμού, συνέχισε τις προσπάθειες καταφέρνοντας να οδηγηθούμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα ΣΧΟΟΑΠ της Πελοποννήσου που θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ. Καφαντάρης εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση έγκρισης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ευχαριστεί το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου Πύλου-Νέστορος, τον μελετητή του έργου κ. Δημήτρη Ντοκόπουλο, τον τέως Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και φυσικά τον κ. Αγγελάκα.
Η απόφαση αυτή είναι βαρύνουσας σημασίας για έναν ακόμα λόγο, γιατί ανοίγει έτσι ο δρόμος για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στην περιοχή, στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορώνης, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ανέγερσης του ανωτέρω κτιρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου