Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εγκρίθηκε η μελέτη για κόμβο στο αεροδρόμιο ,

Τη μελέτη για τον ισόπεδο κόμβο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, ενέκρινε χθες η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Μετά απ’ αυτό ανοίγει, επιτέλους, ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και για την υλοποίησή του.
Η μελέτη προβλέπει κυκλική πλατεία διαμέτρου 35 μέτρων και χωροθετείται μεταξύ της υφιστάμενης εισόδου του κρατικού αερολιμένα και της στάσης της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας - Μεσσήνης. Η διατομή περιλαμβάνει λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 7,50 μέτρων, ενώ προς το εσωτερικό της πλατείας και για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων οχημάτων διαμορφώνεται επιπλέον βατή περιοχή από κυβόλιθους πλάτους 3 μέτρων. Υψομετρικά η πλατεία διαμορφώνεται ψηλότερα από την υφιστάμενη εθνική οδό έως και 70 εκατοστά, προκειμένου να γίνεται αντιληπτή άμεσα από τους οδηγούς.
Η μελέτη περιλαμβάνει τις ακόλουθες μελέτες: Οριστική μελέτη οδοποιίας, οριστική μελέτη υδραυλικών έργων, οριστική μελέτη σήμανσης ασφάλειας, οριστική μελέτη ηλεκτροφωτισμού, Σ.Α.ΥΑΦ.Α.Υ. και κτηματολόγιο.
Επισημαίνεται ότι λόγω της συσχέτισής του με τον υπάρχοντα ισόπεδο κυκλικό κόμβο της συνδετήριας οδού του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα (κλάδος προς Μεσσήνη) με την 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα -Μεσσήνη - Πύλος για τις αναγκαίες τροποποιήσεις της μελέτης, σήμανσης - ασφάλειας σε στάδια της τεχνικής μελέτης που έπονται της παρούσας Α.Ε.Π.Ο., θα πρέπει, πριν από την έναρξη της κατασκευής να συνταχθεί φάκελος συμμόρφωσης τελικού σχεδιασμού.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/08/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/27769-kombos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου