Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Η πιο σαγηνευτική πανσέληνος του χρόνου είναι αυτή του Αυγούστου. Το μοναδικό φως του ολόγιομου φεγγαριού δημιουργεί την πιο ρομαντική και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Τα αρχαιολογικά μνημεία και οι χώροι της χώρας παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα προσφέροντας στους επισκέπτες τους μια ιδιαίτερη εμπειρία, την οποία θα πάρουν στις αποσκευές τους καθώς θα επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης διαμονής τους.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ετοιμάσει μια μοναδική βραδιά στο Νιόκαστρο της Πύλου. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 στις 22:00, υπό το φως του φεγγαριού το συγκρότημα Bit gia Bit, θα μας ταξιδέψει μελωδικά, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο από το χώρο της έντεχνης κυρίως μουσικής.

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας αλλάζει πρόσωπο και υποδέχεται μελωδικά τους επισκέπτες του. Οι εκθέσεις που φιλοξενούνται μέσα στο Νιόκαστρο και συγκεκριμένα η περιοδική Έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, στο κτήριο Πασά : Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις, Ίχνη Σημαίνοντα στις Θάλασσες της Πελοποννήσου, η Εικονική Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στη Θόλο της ακρόπολης, η Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Καλογερόπουλου με τίτλο «100 Φωτογραφίες Πριν», στο κτήριο Μαιζώνος θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 21:30 έως τη 01:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.


Ελάτε να απολαύσουμε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ατενίζοντας τη μαγευτική θέα του κόλπου του Ναυαρίνου, από το Νιόκαστρο της Πύλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου