Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Προσφυγή για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Αποφασισμένοι είναι στο Δήμο Μεσσήνης να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κείμενο με την πρόταση που παρουσίασε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας είναι γεμάτο ασάφειες και δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της πόλης. Ετσι το Σώμα αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή για να διορίσει δικηγόρο, ώστε να κινηθεί ο δήμος νομικά πριν εκπνεύσει στις 19 του μήνα η σχετική προθεσμία.

Ηδη το Τοπικό Συμβούλιο Αβραμιού κοινοποίησε χθες στο δήμο την απόφασή του να προσφύγει νομικά για να διασφαλίσει την κατασκευή παράδρομου για πρόσβαση στην παραλία. Ενώ και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης ενημέρωσε ότι η παράταξή του θα ασκήσει προσφυγή. Αλλωστε η συζήτηση χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο άνοιξε μετά από πρωτοβουλία του Νίκου  Τζώρτζη, ο οποίος ζήτησε την ενημέρωση των κατοίκων που θίγονται από την κατασκευή του δρόμου, για να ξέρουν πού μπορούν να προσφύγουν και μέχρι πότε. Μάλιστα είπε ότι η προθεσμία για ενστάσεις λήγει στις 19 του μήνα, ένα μήνα δηλαδή μετά την ανάρτηση της απόφασης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του δρόμου στη "Διαύγεια".
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Σπυρόπουλος τόνισε πως αν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων ο δήμος δεν θα έχει τρόπο άλλο να αντιδράσει και γι' αυτό υπερθεμάτισε στην ανάγκη προσφυγής. Επίσης, διατύπωσε για μια ακόμη φορά το φόβο ότι -σύμφωνα με τον τρόπο που διατυπώνεται η πρόταση του γ.γ. Μαν. Αγγελάκα- ακόμη και το ύψος του δρόμου δεν πρόκειται να μειωθεί παρά ελάχιστα, δημιουργώντας ένα σινικό τείχος ανάμεσα στη Μεσσήνη και την παραλία.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος συμφώνησε ότι υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που όπως είπε ούτε διασφαλίζουν συγκεκριμένες απαιτήσεις του δήμου, αλλά ούτε δίνουν σαφή εικόνα για την τελική μορφή του δρόμου. Ετσι, τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης από νομικό για τον τρόπο που ο δήμος μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Μάλιστα ανέθεσε στη δημοτική σύμβουλο και νομικό Ελένη Τσέλιου να βρει άμεσα δικηγόρο, και την Παρασκευή, αφού το Σώμα καταλήξει σε οριστική απόφαση, να συνεδριάσει και η Οικονομική Επιτροπή για να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες για τον διορισμό του.
Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14-08-2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/28068-dromos-prosfygi-kalamata-rizomylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου