Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Εργα 9,9 εκ. ευρώ σε Πύλο και Γιάλοβα

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, ενημερώνοντας για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί σε Πύλο και Γιάλοβα, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Συγκεκριμένα, ξεκινάει το επόμενο διάστημα το έργο της αποχέτευσης σε Πύλο και Γιάλοβα, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ. Με το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ, θα ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης στην πόλη της Πύλου και θα αποκτήσει δίκτυο η Γιάλοβα.
Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι αυτές τις μέρες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο ύδρευσης που αφορά την Πύλο, τη Γιάλοβα και το Ελαιόφυτο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Πληροφόρησε επίσης ότι: Μέσα στον Οκτώβριο δημοπρατούνται τα δύο έργα ανάπλασης στην πλατεία Οικονομίδη και στα σκαλιά και την πλατεία Παπαφλέσσα, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ το καθένα. Την περασμένη εβδομάδα δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης της Γιάλοβας. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αναστήλωση στις Καμάρες (παλιό υδραγωγείο), προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Αναμένεται η εντολή δημοπράτησης για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Πύλου, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Εχει κατατεθεί φάκελος και αναμένεται η ένταξη στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ.
Τέλος, ο κ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι το 2014 θα λειτουργούν τα δύο υποθαλάσσια πάρκα στον όρμο του Ναβαρίνου και κοντά στη Σαπιέντζα, απέναντι από το Κάστρο (το Μπούρτζι) της Μεθώνης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/29095-pylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου