Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μαθητές της Πύλου στηρίζουν τους καθηγητές και σηκώνουν πανό κατά του φασισμού

Οι μαθητές του Λυκείου της Πύλου στηρίζουν τον αγώνα των καθηγητών τους και αποδοκιμάζουν το φασισμό.
Την περασμένη εβδομάδα ανήρτησαν πανό - μήνυμα στην είσοδο του σχολείου τους με αυτές τις θέσεις. Αγνωστοι το βράδυ της ίδιας μέρας το εξαφάνισαν, αλλά τα παιδιά δήλωσαν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα με μηνύματα κατά του φασισμού και στήριξης του αγώνα των καθηγητών και των γονιών τους, που πολύ δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.
Μιλώντας με παιδιά της Γ’ Λυκείου μας ενημέρωσαν ότι «τις πρώτες ημέρες απεργίας των καθηγητών στο σχολείο μας ήταν μεγάλη η συμμετοχή. Μόνο δύο καθηγητές έκαναν μάθημα». Κι εξηγώντας τους λόγους που τους ώθησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, σημείωσαν: «Ξέρουμε ότι περνούν μεγάλες δυσκολίες οι καθηγητές μας και στερούνται πολλά πράγματα, όπως όλος ο κόσμος στη χώρα μας. Ακόμα έχουμε κάποια κρούσματα, πολύ λίγων παιδιών υπέρ της Χρυσής Αυγής. Κάποια παιδιά από μας είχαμε γνωρίσει τον Παύλο Φύσσα στην Καλαμάτα, που είχε έρθει σε μουσική εκδήλωση σε μαγαζί.
Αγανακτήσαμε μ’ αυτό που έγινε. Κάποιος πληρώθηκε κι έκανε το φόνο. Είπαμε να αντιδράσουμε και επειδή δε θέλαμε να κάνουμε κατάληψη και να χάσουμε μαθήματα, προχωρήσαμε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία με το πανό - μήνυμα. Παιδιά από την Γ’ Λυκείου το έφτιαξαν. Ενημερώσαμε τους καθηγητές μας και το τοποθετήσαμε στην μπροστινή πλευρά στον κεντρικό δρόμο, για να το βλέπει όλος ο κόσμος. Το ίδιο βράδυ… άγνωστοι μας το κατέβασαν, το περιμέναμε».
Τα παιδιά από το Λύκειο της Πύλου δεν το βάζουν κάτω. Μας επεσήμαναν ότι «θα ανεβάσουμε άλλο πανό κατά του φασισμού» και παρατήρησαν: «Ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις ενάντια στο φασισμό, για την κρίση, τη φτώχεια των γονιών μας, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν το αποκορύφωμα όλων αυτών που ζούμε».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/29096-pylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου