Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τελετάρχης στην Πύλο ο επίτιμος υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Τελετάρχης για μια ακόμα χρονιά στις εκδηλώσεις για την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο, την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης, ήταν χθες ο ναύαρχος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, επίτιμος α’ υπαρχηγός του Λιμενικού και πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών του Σώματος.
«Εχω αναλάβει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της σημερινής μέρας εδώ και χρόνια πολλά. Είναι χρέος μου απέναντι στην Παναγία, την οικογένειά μου και την πόλη», σημείωσε στην "Ε" ο κ. Αγγελόπουλος, που ήταν λιμενάρχης Καλαμάτας για 5 χρόνια, την περίοδο των σεισμών του 1986.
Ο ναύαρχος παρατήρησε ότι «η Πύλος είναι η πατρίδα μου, το σπίτι μου είναι στην πλατεία», επεσήμανε τη φιλία του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ανέφερε πως κάθε Πάσχα και καλοκαίρι και όχι μόνο βρίσκεται στην Πύλο.
Μας ενημέρωσε πως «τη γνήσια εικόνα της Παναγίας την έφεραν στην Πύλο, οι Τσιριγώτες (από τα Κύθηρα) ψαράδες μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, το 1828. Τα συντρίμμια του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου επέπλεαν ακόμα στον όρμο του Ναβαρίνου». Μας είπε ότι «η εικόνα έχει αγιογραφηθεί στη μονή Ιβήρων στον Αγιον Ορος» και παρατήρησε πως «είναι θαυματουργή, έχει κάνει πολλά θαύματα στην Πύλο». Μας πληροφόρησε ότι «οι ψαράδες από τα Κύθηρα είχαν φτιάξει πλίθινα σπιτάκια και ένα πλίθινο ναό, εκεί που σήμερα φτιάχθηκε η εκκλησία της Παναγίας της Πύλου».
Τον Π. Αγγελόπουλο ευχαρίστησε και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος για την οργάνωση και τη στήριξη της γιορτής.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/09/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/29097-teletarxis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου