Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού



Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, στο γραφείο του Υπουργού, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη των έργων στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Συζητήθηκαν όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και η πορεία τους. Μάλιστα, ο Υπουργός προέβη και στην υπογραφή της παραχώρησης τμήματος του προαύλιου χώρου του Αντωνοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Πύλο για τη δημιουργία Δημοτικού Πάρκου. Ο Δήμος είχε απευθύνει αίτημα για παραχώρηση, το οποίο αφού συζητήθηκε στο ΚΑΣ έλαβε θετική έγκριση και υπεγράφη από τον Υπουργό.

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπέγραψε την τροποποιημένη Κ.Υ.Α για την ίδρυση των δυο υποθαλάσσιων ενάλιων αρχαιολογικών πάρκων στον όρμο του Ναυαρίνο και στον κόλπο της Μεθώνης και στη συνέχεια η ΚΥΑ απεστάλη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για να υπογραφεί από τον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάδειξης και πρωτοπόρας αξιοποίησης του πολιτιστικού πλούτου και της ιστορίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το οποίο χαίρει της θερμής υποστήριξης και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη δημιουργία των οποίων είχε εξαγγείλει ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι.


Τα δύο πάρκα έχουν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2014, προσφέροντας στην περιοχή της Μεσσηνίας ουσιώδες συγκριτικό πλεονέκτημα στην διεθνή τουριστική αγορά, καθώς και νέες θέσεις εργασίας, αφού γύρω από τα πάρκα θα αναπτυχθούν με βεβαιότητα καταδυτικά κέντρα και πλήθος άλλες δραστηριότητες εξυπηρέτησης των επισκεπτών, όπως από ανάλογα επιτυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού έχει αποδειχθεί, ότι συμβαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου