Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κουνούπια στη Γιάλοβα μετά τις 20 Οκτωβρίου

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τα κουνούπια στη Γιάλοβα από τις 20 Οκτωβρίου και μετά: Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος, στη χθεσινή σύσκεψη αποτίμησης για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία από τις 3 Απριλίου μέχρι τώρα - χαλώντας το κλίμα... ευφορίας για τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος, όπως έλεγαν οι περισσότεροι από τους παριστάμενους. 
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία της 3ετούς διάρκειας του προγράμματος (μέχρι και το 2015), οπότε δε θα υπάρχει κενό στην καταπολέμηση των κουνουπιών, και σημειώθηκε η χαρτογράφηση των εστιών που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Γιαννούτσος παρατήρησε ότι σε γενικές γραμμές πήγε καλά το πρόγραμμα και στη Γιάλοβα και δεν υπήρχαν προβλήματα, όμως σημείωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης το τελευταίο 10ήμερο μετά τις βροχές. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι "έφευγε ο κόσμος από τα καταστήματα εξαιτίας των κουνουπιών".

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς παρατήρησε ότι αυτές οι μέρες είναι αρκετά επικίνδυνες και ζήτησε η καταπολέμηση των κουνουπιών να συνεχιστεί με την ίδια μεθοδολογία και την ίδια προσπάθεια. Ανέφερε πως από τις 3 Απριλίου μέχρι τώρα είναι αρκετά τα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα και υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης είναι 3ετές, συνολικού προϋπολογισμού 814.000 ευρώ, από τα οποία η Περιφέρεια βάζει τα 540.000 ευρώ. Επεσήμανε ότι λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών, θα χρειαστεί καταπολέμηση στο χειμώνα και στην αρχή της άνοιξης και παρατήρησε πως "το πρόγραμμα είναι ευθύνη όλων μας".
Ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος επεσήμανε ότι τελευταία παρουσιάστηκαν προβλήματα, λόγω των κλιματικών αλλαγών, και είπε πως κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, εκτιμώντας ότι του χρόνου τα προβλήματα θα είναι λιγότερα.
Ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Γιώργος Δαβίλλας ζήτησε την ενημέρωση του κόσμου για τα προβλήματα με τα κουνούπια μέσα στους οικισμούς.
Η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγείας Βασιλική Αντωνοπούλου αναφέρθηκε σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Ασπρόχωμα, στην Μπούκα και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Μεσσήνη, ενώ αναφερόμενη στα πολύ καλά αποτελέσματα της καταπολέμησης υπενθύμισε την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Γιάλοβας στον Τύπο, πριν τις 20 Σεπτεμβρίου.

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 31/10/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/30281-kounoypia-gialova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου