Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για εξοπλισμό του Νοσοκομείου

Περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου για την αναδιαρρύθμιση των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας.
Η σχετική απόφαση ένταξης των πιο πάνω έργων -συνολικού προϋπολογισμού 2.999.398 ευρώ- στο ΔΕΠΙΝ Πελοποννήσου 2007 - 2013, ελήφθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και των υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας -προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.749.398 ευρώ- αφορά, εξοπλισμό μαγειρείων-πλυντηρίων και εξοπλισμό μηχανογράφησης, συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου και εξοπλισμό για αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.
Η αναδιαρρύθμιση στο ισόγειο του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων και Διοίκησης στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 1.250.000 ευρώ, αφορά την ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των εξωτερικών ιατρειών και εργαστηρίων που στεγάζονται στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του εν λόγω ιδρύματος.
Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέου εξωτερικού ανελκυστήρα που συνδέει τους τρεις ορόφους του κτηρίου, καθώς και μικρή προσθήκη μεταλλικού διαδρόμου- στεγάστρου στη στάθμη του 2ου ορόφου, που συνδέει τον νέο ανελκυστήρα με το κυρίως κτήριο.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΕΖΟΥ 
Ικανοποίηση εκφράζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο κτήριο των Εξωτερικών Ιατρείων και Διοίκησης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας, Κυπαρισσίας, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του εξοπλισμού και υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της κατασκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου.
Αναφερόμενος στα με συνολικό προϋπολογισμό 3.301.805,20 ευρώ πιο πάνω έργα, ο Γ. Μπέζος, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ικανοποίηση γιατί διαπιστώνουμε ότι οι πολύμηνες προσπάθειες και οι κόποι τόσων συνεργατών πιάνουν καθημερινά  τόπο. Τα αποτελέσματα είναι έμπρακτα και ορατά και μοναδικό  στόχο έχουν την αναβάθμιση της Υγείας στον τόπο μας.
Για το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας θέλω για ακόμα μία φορά να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο που κάλυψε στο σύνολο την δαπάνη για την σύνταξη της μελέτης αυτού του τόσου σημαντικού έργου. Και βέβαια την προηγούμενη διοίκηση του Γ.Ν Κυπαρισσίας με πρόεδρο τον κ. Μπόζο που κατέβαλαν καθοριστική προσπάθεια στο να ξεκινήσει μελετητικά αυτό το έργο.
Για τη δεύτερη πρόταση  της αναβάθμισης του εξοπλισμού και των υποδομών του Νοσοκομείου Καλαμάτας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες της Τεχνικής Υπηρεσίας που καταφέρνουν και ωριμάζουν καθημερινά προτάσεις με μεγάλα και πολλαπλά οφέλη.
Και για το τρίτο έργο της κατασκευής νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι μεγάλες ευχαριστίες στον πρώην δήμαρχο Πεταλιδίου κ. Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο και στον νυν δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, όπως επίσης και στα στελέχη της Τ.Υ του Δήμου Μεσσήνης».

Ο διοικητής εκφράζει ευχαριστίες, επίσης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/10/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/30231-espa-exoplismos-nosokomeiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου