Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πλοίο με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Μεθώνης

 Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης φιλοξενούνται 109 Σύροι και Αφγανοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων 23 μικρά παιδιά.
Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε θαλαμηγό πολύ κοντά στο λιμάνι της Μεθώνης. Αναμένονται εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε συνεργασία με την 120 ΠΕΑ και άλλους φορείς έχουν φροντίσει για τη διατροφή των ταλαιπωρημένων λαθρομεταναστών. 
14.50 Πλοίο με 70 περίπου λαθρομετανάστες εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα ανοιχτά της Μεθώνης και ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο πρόκειται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Πύλου. Να θυμίσουμε πως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου θαλαμηγός με 73 λαθρομετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στις αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα, οπότε μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι 4 διακινητές που εντοπίστηκαν μεταξύ των λαθρομεταναστών, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Τελικά η πρωινή έξοδος του λιμενικού σκάφους έβγαλε "λαυράκι".

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/29946-ploio

8 σχόλια:

  1. Δε σε τιμαει πολυ το σχολιο σου. Καποιοι ανθρωποι προσπαθωντας για μια καλυτερη ζωη κινδυνευουν να πνιγουν αφου καποιοι αλλοι τους τα πηραν και τους εκμεταλλευτηκαν. Εσυ με ποιανου το μερος εισαι?
    Αμα σε πετυχω στο καλοκαιρι που συνεχιζεται θα φας μια χλεπα στη μουρη που θα τη θυμασαι για παντα.
    Αντε να σοβαρευομαστε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι με τιμάει και τι όχι είναι δικός μου λογαριασμός και αναφορά δεν θα σου δώσω. Τη "χλέπα" να την ρίξεις στη μούρη σου γιατί την χρειάζεσαι. Εσύ είσαι με τους λαθρέμπορους των ψυχών που, αφού πήραν από καθένα τέσσερις χιλιάδες όπως τουλάχιστον γράφεται, τους εγκατέλειψαν στη μέση του πουθενά αγκυροβολημένους παίρνοντας μαζί τους και τα κλειδιά του σκάφους αφού τους είχαν πει ψέματα ότι τους πήγαν στην Ιταλία. Εσύ προφανώς, νομίζοντας ότι κάτι κάνεις, ενθαρρύνεις τέτοιες προσπάθειες νομίζοντας πως κάνεις το καλό.
    Άσε επομένως τα δήθεν φιλέσπλαχνα αισθήματά σου προς αυτούς τους ταλαίπωρους και προσπάθησε να καταλάβεις σωστά τι θέλει να πει ο άλλος με αυτά που γράφει. Το "λαυράκι" πήγαινε στο ότι εντοπίστηκαν από τύχη στην περιπολία του λιμενικού σκάφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νταξει εισαι καθυστερυμενος το καταλαβαμε. Συνεχιζε να τραβας φωτογραφιες ανθρωπων που πεθαινουν στη θαλασσα και ν τις ανεβαζεις στο facebook.Σπουδαια κινηση.
    Μολις φας τη χλεπα σου θα την τραβηξουμε βιντεο να την ανεβασουμε κι αυτη.

    υ.γ.Το καθυστερημενος πηγαινε επειση απο αυτα π εγραψα εσυ καταλαβες πως ειμαι με τους δουλεμπορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του καθυστερημένου γιατί σου ταιριάζει γάντι.
    Άσχετε των ασχέτων εγώ δεν τράβηξα ποτέ φωτογραφίες ανθρώπων που πεθαίνουν στη θάλασσα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ανύποπτο χρόνο και αυτοί που φαίνονται στη θάλασσα είναι άνθρωποι που κάνουν μπάνιο και όχι οι Σύριοι που βρέθηκαν στη Μεθώνη. Η δική μου φωτογραφία είναι στο λιμάνι της Πύλου.
    Εσύ νομίζεις ότι οι λαθρέμποροι θα σώσουν αυτούς τους δυστυχισμένους, με το να τους παίρνουν τα λεφτά και να τους αφήνουν στο έλεος του Θεού.
    Εσύ πιστεύεις ότι θα αλλάξει η μοίρα τους με το να έρθουν στην Ελλάδα και να γίνουν επαίτες ή κακοποιοί για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εύχομαι να ζήσεις τα ίδια με αυτούς τους ανθρώπους και όταν θα "κολυμπάς" για τη ζωή σου να σε φωτογραφίζουν και να σε χλευάζουν .... έτσι απλά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σε χαρακτηρίσω γραφικό, για να μην βρω κάποιον βαρύτερο χαρακτηρισμό. Έχεις πρόβλημα κατανόησης και των πιο απλών πραγμάτων.
    Δες και τη σημερινή φωτογραφία, που δείχνει τους Ρώσους να κάνουν μπάνιο στην πλαζ της Πύλου, και με το άρρωστο μυαλό σου μετέτρεψέ τους σε λαθρομετανάστες που έχουν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H BΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.....ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ.....???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε εσύ με την χλέπα ...βιάστηκες κρίνεις και να κατακρίνεις......δες καλύτερα την φωτογραφία.....!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή