Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τα τέλη από τη ΔΕΗ ζητεί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος

Να προβεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος σε άμεσες ενέργειες για τη διεκδίκηση από τη ΔΕΗ Α.Ε. όλων των οφειλόμενων προς το Δήμο, δημοτικών τελών, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για το σκοπό αυτό, στην τελευταία του συνεδρίαση, εξουσιοδότησε το δήμαρχο Δ. Καφαντάρη «να προβεί σε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου, διεκδικώντας από τη ΔΕΗ Α.Ε. όλα τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη και με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο απαιτηθεί, είτε με σχετικά έγγραφα, είτε με εξώδικη διαμαρτυρία, είτε δικαστικά».
Στην εισήγησή του το Δημοτικό Ταμείο ενημέρωσε το Δ.Σ.: «Τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε από την υπηρεσία μας, ελάχιστη ή μηδενική μηνιαία απόδοση από τη ΔΕΗ Α.Ε., κατά την εκκαθάριση των δημοτικών τελών. Το γεγονός αυτό υποχρέωσε την υπηρεσία μας να ελέγξει την αιτία αυτής της μεταβολής. Διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΗ Καλαμάτας παρακρατούσε τα αρνητικά υπόλοιπα των Δημοτικών Ενοτήτων, με τα θετικά υπόλοιπα των λοιπών ενοτήτων.
Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι συμψηφίζει και παρακρατά, κάθε μήνα, ποσά από τις Κοινότητες που έχουν αρνητικό υπόλοιπο με αυτές που έχουν θετικό υπόλοιπο. Το γεγονός αυτό, όμως, προκαλεί στέρηση εσόδων για το Δήμο διότι, το αρνητικό υπόλοιπο της κάθε Κοινότητας, που έχει ήδη παρακρατηθεί, η ΔΕΗ ΑΕ το μεταφέρει ως έξοδο και το επανααπαιτεί τον επόμενο της απόδοσης μήνα.
Για να υπολογιστεί το ύψος της προσκληθείσας ζημίας για το δήμο μας, το Δημοτικό Ταμείο, υπολόγισε ποια θα ήταν η μηνιαία απόδοση για κάθε Κοινότητα, αν λειτουργούσε αυτοτελώς και έπαιρνε τα θετικά υπόλοιπα, μεταφέροντας τα αρνητικά της στον επόμενο μήνα. Το συνολικό ποσό είσπραξης των Κοινοτήτων συγκρίθηκε με το ποσό που η ΔΕΗ ΑΕ απέδωσε στον Καλλικρατικό Δήμο Πύλου - Νέστορος. Αφορά τις αποδόσεις από τον 11ο του 2010 έως και την τελευταία απόδοση 8ος 2013. Η διαφορά που προέκυψε υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου