Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Έναρξη Εορταστικών Εκδηλώσεων 2013 του Δήμου Πύλου-Νέστορος


Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη Πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην Πύλο, έδρα του Δήμου.
Η εκδήλωση, στην οποία φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου, περιελάμβανε μελωδίες, ύμνους και γιορτινά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Η Χορωδία “Santarosa” και το σύνολο της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Πύλου πλαισίωσαν μουσικά τις εκδηλώσεις. Οι μαθητές του Πρώτου και Δεύτερου Νηπιαγωγείου Πύλου παρουσίασαν το δικό τους ξεχωριστό μουσικοχορευτικό δρώμενο. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, δίνοντας στη βραδιά ένα ιδιαίτερα εορταστικό τόνο. 
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης ευχήθηκε στους πολίτες του Δήμου υγεία και ευτυχία, ενώ τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη, όραμα και δημιουργία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Προέτρεψε τον κόσμο να αφήσει πίσω αυτά που μας χωρίζουν και μας στενοχωρούν, ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν για να δημιουργήσουμε έναν νέο Δήμο, έναν Δήμο με προοπτική ανάπτυξης. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί στους πάσχοντες συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται χέρι βοηθείας από όλους. 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, περιστοιχιζόμενος από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.
Το τέλος της εκδήλωσης συνοδεύτηκε από ανταλλαγή ευχών και αναμνηστικές φωτογραφίες γύρω από το φωτεινό Δέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου