Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκινά η δίκη για το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Ξεκινά σήμερα, ή το αργότερο αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων το οποίο εξαρθρώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 
Οι κατηγορούμενοι είναι 10, ενώ οι 6 από αυτούς αντιμετωπίζουν τις βαριές κατηγορίες της λαθρεμπορίας τσιγάρων και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι υπόλοιποι 4  αντιμετωπίζουν ελαφρύτερες κατηγορίες. Συνολικά το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε από τη δράση του κυκλώματος με 1.943.393 ευρώ.
Μεταξύ των 6 κατηγορούμενων με τις βαριές κατηγορίες της λαθρεμπορίας τσιγάρων και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, είναι ένας επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, ο αδελφός του, 2 αδέλφια από το Πεταλίδι, ένας Μεσσήνιος αστυνομικός, καθώς και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Φοινικούντας, ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στην "καβάτζα" του κυκλώματος έξω από τη Μεθώνη. 

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων με ορμητήριο τη δασική περιοχή "Λάμπες" της Μεθώνης. Εκεί -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γινόταν η μεταφόρτωσή τους με ταινιόδρομο από τη θάλασσα στη στεριά, και από εκεί τα παραλάμβαναν φορτηγά και τα μετέφεραν προς άγνωστες κατευθύνσεις. 
Την παράνομη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων κατηγορούνται ότι την έκαναν τουλάχιστον από τις αρχές του 2012 μέχρι και πέρυσι στις 12 Ιουνίου, οπότε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μέσα σε δύο φορτηγά στο Μεσοπόταμο Πυλίας 140.000 πακέτα (11.756.800 τσιγάρα). 
Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/12/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/31682-diki-lathremporio-tsigaron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου