Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ψεκάζουν για κουνούπια ακόμη και το χειμώνα!

Ακόμα και τώρα, μέσα στο χειμώνα, γίνονται ψεκασμοί κουνουπιών στη Μεσσηνία, όπου πρέπει. Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την καταπολέμηση, επιβεβαίωσε ότι και αυτή την περίοδο χρειάστηκε να ψεκάσουν σε σημεία της Γιάλοβας, όπου εμφανίστηκαν πληθυσμοί κουνουπιών, καθώς μετά τις βροχές του Νοεμβρίου δημιουργήθηκαν νέες εστίες.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος ανέφερε ότι στη Γιάλοβα υπάρχουν κουνούπια κυρίως στις δεξαμενές παλιών εργοστασίων και παρατήρησε πως «αν τα προλάβουμε τώρα, θα έχουμε μείωση και το καλοκαίρι». Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης, με το οποίο θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση κι επέμβαση.
Ο κ. Αλευράς παρατήρησε ότι «παρακολουθούμε τα κουνούπια όλο το χρόνο» κι επεσήμανε την ετοιμότητα για σωστή κι έγκαιρη επέμβαση, όπου χρειαστεί. Σημείωσε πως οι δήμοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κι ενημέρωσε ότι χρωστούν, αναλυτικά: Καλαμάτας 15.700 ευρώ (είναι του 2012 - δεν έχουν υπολογιστεί τα φετινά), Μεσσήνης 14.000 ευρώ, Τριφυλίας 34.000 ευρώ (από το 2011), Πύλου - Νέστορος 30.000 ευρώ (το 2013) και Δυτικής Μάνης 11.000 ευρώ. Και ζήτησε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής με έγγραφό του να επισημάνει στους δημάρχους τις υποχρεώσεις τους, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το τριετές πρόγραμμα.
Η διευθύντρια Υγείας Αικατερίνη Σπέντζουρα επιβεβαίωσε ότι «αρχές Νοεμβρίου υπήρξε κάποια μικρή όχληση στη Γιάλοβα, αλλά αντιμετωπίστηκε» και παρατήρησε πως η καταπολέμηση θα ξεκινήσει έγκαιρα το 2014.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/12/2013
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/31774-koynoypia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου