Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δ. Πύλου-Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΛΗ’ ΕΦΟΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου έκλεισε επίσημα για το κοινό στις 27 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δ. Πύλου-Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Το έργο αφορά στην επανέκθεση παλαιών ευρημάτων που φιλοξενούνται στο Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου αλλά και νεότερων που έχουν προκύψει από τις ανασκαφικές έρευνες των τελευταίων ετών στην περιοχή της Πυλίας. Η Επανέκθεση με τίτλο «Στα Ίχνη της Πύλου…» θα μετεγκατασταθεί στο κτήριο «Μαιζώνος» στο Νιόκαστρο Πύλου με σκοπό τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου πολιτιστικού κόμβου.
Η «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δ. Πύλου-Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)» με προϋπολογισμό 1.099.750,00 Ευρώ. Και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015.
Μέσα από την ιστοσελίδα και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας η ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα ταξιδεύει τους επισκέπτες σε όλα τα στάδια της δημιουργικότητας της επανέκθεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου